Jochem van Schieveen in de aanval voor Hisalis. | Foto: pr./Auke Hoekstra
Jochem van Schieveen in de aanval voor Hisalis. | Foto: pr./Auke Hoekstra Foto: pr./Auke Hoekstra

Hisalis laat zich niet verrassen door Zwaluwen

Regio n Op het prachtige nieuwe waterveld ontving Heren 1 van Hisalis hun tegenstander de Zwaluwen uit Utrecht.

Met François Hof als invaller uit de Jongens A1 dacht het team op de mooie zondagmiddag rustig van start te kunnen gaan. Helaas voor Hisalis dachten de Zwaluwen meer aan een vliegende start en na een snelle uitbraak over rechts wist hun spits al in de tweede minuut de 0-1 binnen te pushen. Hisalis herpakte zich snel en in de tiende minuut bereikte Hidde Kuiper de mee opgekomen Deniz de Jong die de gelijkmaker intikte. Daarna ging het spel wat over en weer tot vlak voor rust toen opnieuw de Jong met een scherpe actie de bal onderschepte die Zwaluwen vanaf hun cirkel uit wilde nemen. Met een snelle beweging omspeelde hij de verraste keeper en maakte hij het af met een snelle backhandslag hoog in het net: 2-1 voor Hisalis.


Na rust kreeg Hisalis langzaam meer overwicht op het spel. Dit werd beloond met een strafcorner vlak voor het einde van het derde kwart. Sam Hoekstra verzilverde die kans door met zijn loeiharde sleeppush in de stijl van Mink van der Weerden via de onderkant van de lat onhoudbaar te scoren: 3-1.


Het vierde kwart leek Zwaluwen zich bij de overmacht van Hisalis neer te leggen. Hisalis kreeg veel kansen, de snelle Jurriaan Beelen pakte een diepe pass op en sprintte naar het doel van Zwaluwen. Hij stuitte echter op de verdediging maar wist de bal nog wel bij Maarten de Wit te brengen die netjes de 4-1 op de plank legde.


In de slotfase voerde Hisalis de druk verder op: Thijs Legel kreeg de bal van de achterhoede diep op rechts aangespeeld, hij pikte die in de sprint op en gaf vanaf de rechterachterlijn zijn pass op Kuiper die maar net naast schoot. Een minuut later speelde dezelfde Kuiper vanuit een moeilijke positie de Jong aan die de 5-1 in het net tenniste. Eén minuut voor tijd herhaalde Legel zijn actie over de rechterkant van het veld. Zijn beheerste voorzet kwam op maat bij de mee opgekomen Deniz de Jong, die zijn vierde treffer maakte en Man of the Match werd.




Dames verliezen

Het eerste damesteam speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het fraaie nieuwe waterveld. Tegenstander FIT, dat vorig jaar ook al hoog in de afgebroken competitie eindigde, kwam sterk uit de startblokken en wist al snel op voorsprong te komen. Hisalis kreeg geen grip op de wedstrijd en kwam niet in het eigen spel. Als schrale troost scoorde Jolien van Schieveen nog een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd (1-6).


Start met hardlopen

Regio n Wil je beginnen met hardlopen in een groep met maximaal 25 deelnemers en onder deskundige en persoonlijke begeleiding? Dat kan met RunStarter bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. Op zaterdag 26 september start deze achtweekse cursus. Waarbij je uiteindelijk 20 minuten achter elkaar kunt hardlopen, zonder te stoppen.

“Ik deed altijd fitness, maar ik wilde meer buiten en met andere mensen sporten. Daarom heb ik mij aangemeld bij RunStarter.” Onder de deelnemers van de RunStarter groep die in augustus de laatste training heeft gehad hoor je verschillende redenen voor aanmelding. “Vaak heb ik zelf geprobeerd hard te lopen, maar ik was soms wat te enthousiast, wat zorgde voor klachten en dan stop je toch eerder. Hier heb je goede begeleiding.” Andere motivaties zijn: afvallen, werken aan de conditie, weer oppakken na een langdurige blessure of een medische ingreep of gewoon om hardlopen eens te proberen. Wat alle RunStarters delen is de positieve ervaring. “De sfeer in de groep, de humor, de begeleiding en de warming-up, die je zelf als je alleen loopt, toch vaak overslaat.”


RunStarter

Onder begeleiding van ervaren trainers maken de deelnemers kennis met hardlopen en leren meer over loophouding- en techniek. Ze krijgen acht weken lang, twee keer in de week training (zaterdagochtend en dinsdagavond), vanaf de atletiekbaan van De Spartaan. Daarna is de mogelijkheid om te verlengen met nog eens acht weken, de Run/Doorstart.


Aanmelden

Op zaterdag 26 september is de eerste training en tevens kennismaking, om 10.00 uur bij AV De Spartaan. Kosten voor het totale 8-weekse programma zijn 55 euro. Dat is inclusief een hardloop-shirt en bidon, en een koffie-/theekaart voor tien kopjes koffie of thee in de kantine van De Spartaan. Voor vragen of aanmelding, stuur een bericht naar robvdklauw14@gmail.com.