Webinar over spoorovergang

Teylingen n De gemeente organiseert op dinsdag 13 oktober een webinar over het veilig maken van de spoorwegovergang aan de Herenstraat. Tussen 20.00 en 21.30 uur presenteert de gemeente twee mogelijke oplossingen voor de verbinding van de Churchilllaan met de Herenstraat.

De gemeenteraad heeft eerder ingestemd met het voorstel om maatregelen aan de Herenstraat te treffen. Vanwege ongevallen en onveiligheid is in 2019 een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheid van de spoorwegovergang Herenstraat. Een van de oplossingen die hieruit voortkwam, is het herinrichten van de verbinding van de Churchilllaan op de Herenstraat. Er worden twee opties gepresenteerd: de Chruchilllaan wordt éénrichtingverkeer, waarbij automobilisten de straat alleen uit kunnen rijden. Of de toegang tot de wijk wordt anders ingericht. Via de chatfuncties kunnen deelnemers vragen stellen aan de gemeente.


Aanmelden voor de webinar kan tot en met maandag 5 oktober via www.teylingen.nl.


Gratis digitaal spreekuur

Teylingen n Een computer, laptop, Ipad, smartphone of e-reader. Tijdens het gebruik van deze apparaten loopt iedereen wel eens tegen vragen aan. Bijvoorbeeld over het zoeken op internet, gebruik van Facebook, verzenden van e-mails of over het downloaden van ebooks of een andere app. Alle digitale vragen kunnen gesteld worden tijdens het gratis digitale spreekuur in de bibliotheken. Een mediawijs en digivaardig team van vrijwilligers staat klaar om te helpen. Deze digitale spreekuren zijn niet alleen de plek om vragen te stellen, maar ook om tips en trucs uit te wisselen met andere aanwezigen en het team. Elke dinsdag is het DigiDinsdag in Voorhout van 10.00 tot 12.00 uur. In Warmond is het spreekuur op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur. En op donderdag is het spreekuur van 14.00 tot 16.00 uur in Sassenheim.


Abuis

Redactie n In de krant van 9 september stond het interview over de nieuwe foyer in 't Onderdak. Daarin is opgenomen dat het theater 12.000 euro verlies zou maken bij elke voorstelling tijdens de nu geldende maatregelen. Dat bedrag klopt niet, het moet 1.200 euro verlies per voorstelling zijn.