In het park zijn meerdere kabouters gevonden. | Foto: pr.
In het park zijn meerdere kabouters gevonden. | Foto: pr. Foto: pr.

Peuters op zoek naar kabouters

Sassenheim n De peuters van peuterspeelzaal het Sterrenwerk zijn donderdag 17 september vol enthousiasme op zoek naar kabouters in Park Rusthoff. Met een mooie vrolijke kaboutermuts op, een verrekijker en een loepje speuren ze op de kronkelpaadjes naar kabouters.

“Kabouter, waar ben je?” roepen de peuters en ondertussen kijken ze achter de bomen en in de struiken. Enthousiast wordt er gereageerd als de peuters een kabouter hebben gevonden. De kabouter wordt aan juf Edith gegeven en zij vraagt de kinderen welke kleur muts, jasje en broek de kabouter heeft. Luid wordt het antwoord gegeven. Vervolgens komt er nog een opdracht van de kabouter zoals over een sloot heen springen (een stok), op zoek naar vriendjes van de kabouter (kriebelbeestjes) of informatief zoals pas of voor brandnetels.


Na een half uurtje hebben de peuters alle kabouters gevonden en gaan ze weer terug naar hun eigen locatie. Na de zomervakantie is peuterspeelzaal Het Sterrenwerk (voorheen de Zeppelin) ondergebracht bij Kindcentrum Het Sterrenwerk aan de St. Antoniuslaan.