Van der Veen op het podium

Sassenheim n Jasper van der Veen, de winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 komt naar theater ’t Onderdak. Op vrijdag 25 september geeft hij om 20.15 uur een voorstelling.

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.


Jasper van der Veen is de winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019.
‘Een zeldzaam podiumbeest. Zo overtuigend en soepel als hij op het toneel staat, pakt hij het publiek direct in’, aldus de jury.


Een kaart kost 14 euro en is verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.


Workshop mandala teken

Voorhout n Ben jij ook op het punt aangekomen dat je meer bewust bent van innerlijke bewegingen? Verleg jij je aandacht intuïtief al meer naar binnen? Het maken van persoonlijke chakra symboolkaarten kan je hierbij helpen. Op dinsdagochtend 29 september om 9.30 uur start in De Roef in Voorhout de cursus Mandala symboolkaarten tekenen.

Puttend uit de evenwichtige tradities van het oosten leert Ellen Spaargaren je mandala’s te maken die verbeelden hoe je eigen energiecentra zich op dat moment voelen. Door een verhaal of visualisatie word je onderbewuste geprikkeld en ga je al tekenend merken dat het je vitaliteit kan stimuleren. Van ieder energiepunt ga je een persoonlijke symboolkaart tekenen. Dit tekenproces kan je inzicht geven en helpen om meer verbinding te krijgen met je bron. Je hebt geen ervaring nodig, plezier in wat je doet is voldoende. Neem je favoriete kleurpotloden en tekenpapier mee. De workshop wordt gehouden op 29 september, 13 en 27 oktober en 10 november en kent een beperkt aantal deelnemers. Informatie en inschrijven via www.palliam.nl.