Betrokkenen van het Burgercomité Teylingen Noord aan het werk langs de Van Pallandtlaan. | Foto: pr.
Betrokkenen van het Burgercomité Teylingen Noord aan het werk langs de Van Pallandtlaan. | Foto: pr. Foto: pr.

Omwonenden hebben Van Pallandtlaan lief

Sassenheim n In de wetenschap dat beukenhagen historisch cultureel erfgoed zijn én dat het groen noordelijk van de Van Pallandtlaan ooit deel uitmaakte van landgoed Ter Leede, hebben verschillende omwonenden - lees: betrokkenen van het Burgercomité Teylingen Noord - op eigen initiatief maar met toestemming van de wegbeheerder vorige week het verwaarloosd weesgroen verzorgd.

Niet alleen trekken zij - en vele inwoners van Sassenheim met hen - zich het lot van de twee beukenhagen en wegbermen aan weerszijden van de Van Pallandtlaan tussen de twee rotondes aan, boven alles hebben zij de Van Pallandtlaan lief. Al dient er nog zo veel moeite aan besteed te worden, het Burgercomité blijft zich inzetten voor minder verkeer op de Van Pallandtlaan en leefbaarheid in de omgeving. Zij pleit voor een regionale aanpak om het mobiliteitsprobleem, de Oost-Westverbinding in de Bollenstreek, op te lossen. Binnenkort verschijnt bij de rotonde Parklaan-Van Pallandtlaan een gloednieuwe aandachttrekker met een tekst die oproept wat mooi en veilig is te bewaren.


Volgend jaar meer bekend

Volgens woordvoerder Nico Koomen van het Burgercomité Teylingen Noord behoren de twee beukenhagen en wegbermen zeker toe tot dat moois. De provincie Zuid-Holland deelde onlangs mede dat op zijn vroegst begin volgend jaar meer bekend wordt over wat er gaat gebeuren om de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid op de N208 (Van Pallandtlaan) en N443 (Carolus Clusiuslaan - ‘s-Gravendamseweg) te verbeteren.