Deelnemers halen hun koffie op bij de tuktuk. | Foto: MV
Deelnemers halen hun koffie op bij de tuktuk. | Foto: MV Foto: MV

Een 'bakkie troost' voor teams van SassemKwizzt

Sassenheim n Eigenlijk zouden vrijdagavond 25 september in totaal 113 teams koortsachtig werken om een boek vol vragen op tijd in te kunnen leveren. De derde editie van SassemKwizzt was eerder verschoven van het voorjaar naar het najaar, maar door de huidige maatregelen moest de dorpsquiz opnieuw worden uitgesteld. Geen quiz dus op vrijdagavond, maar wel een mailtje van de organisatie aan de teamcaptains. Of zij zich op zaterdagochtend in het aangegeven tijdsblok wilden melden bij de Koffiemeulen voor een speciale challenge.

Veel teams gaven gehoor aan die oproep, vertelt bestuurslid Ciska van der Geest die zaterdagochtend. Bij de tuktuk buiten de winkel deelt ze de speciale zakjes met SassemKwizzt-koffie uit. De teams moeten thuis vervolgens een vers kopje koffie zetten en raden welke smaak het is en waar de bonen vandaan komen. In de winkel is overigens nog een hint te vinden, vertelt Ciska, en er worden dan ook druk foto's gemaakt van de toonbank en de rest van de winkel.


Opnieuw uitstellen

"Toen duidelijk werd dat er maar maximaal zes personen tegelijkertijd op bezoek mochten komen, wisten we dat we de quiz opnieuw moesten uitstellen," vertelt ze over het besluit. De teams in SassemKwizzt bestaan vaak uit meer dan twintig personen, vanwege de grote hoeveelheid vragen die binnen de tijd beantwoord moeten worden. Dat kon dus niet doorgaan. "Maar we willen wel een beetje in beeld blijven natuurlijk. Veel teams hadden zich bovendien op de Kwizz verheugd," vervolgt Ciska. "Daarom bedachten we om alvast een opdracht uit het quizboek van deze editie naar voren te halen. Teams kunnen daar alvast hun eerste punten mee verdienen."


Antwoorden

Er werd massaal gehoor gegeven aan de oproep en bijna alle teams haalden de koffie op. De teams hadden tot zondagavond om hun goede antwoorden via een digitaal formulier in te sturen. Wie had ingevuld dat de bonen uit Braziliƫ, Colombia en Indonesiƫ kwamen, kan rekenen op punten. In de winkel ging de hint overigens daarover: de vlaggen van de drie landen hingen in de winkel.


Wie bij de vraag over de aroma's de antwoorden donkere chocolade, noten, kruidig (kruidnagel) en fruitig (aardbei) instuurde, heeft ook alvast goede zaken gedaan voorafgaand aan de derde editie. Wanneer die alsnog gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.