Besmettingen nemen iets af

Teylingen n Het aantal inwoners met een coronabesmetting is vorige week gedaald ten opzichte van de week ervoor. In week 40, van 28 september tot 4 oktober, bleken 48 mensen besmet na het doen van een test. De week ervoor werden nog 63 besmettingen vastgesteld. Drie weken terug bleken 36 inwoners corona te hebben.

Van alle inwoners uit Teylingen die vorige week een test deden, bleek 9 procent besmet te zijn. In de hele regio Hollands Midden was dat 10,3 procent.


Mondkapjes

Er geldt sinds 2 oktober het dringende advies om mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes, zoals supermarkten, winkels, bibliotheken, gemeentehuizen, stations, parkeergarages en benzinestations. En ook in restaurants, cafés en theaters (met uitzondering van mensen op een zitplaats).


Maatregelen

Sinds deze week zijn er in het hele land weer aangescherpte maatregelen van kracht, in ieder geval tot 20 oktober:

- Bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot 3 gasten. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met 12 jaar.


- In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. Dat betekent dat voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.


- Het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.


- Eet- en drinkgelegenheden hebben tot 21.00 inloop, om 22.00 uur is de zaak gesloten.


- Sportkantines zijn gesloten.


Handwerk ideeën op internet

Voorhout n In de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48) is op maandag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur de workshop Digitale handwerk ideeën. Handwerk je graag en ben je op zoek naar digitale ideeën of ontwerpen? In deze workshop worden ideeën aan de hand gedaan waar je kan zoeken op Internet. Ook Pinterest wordt besproken. Wat is Pinterest en hoe moet je daar zoeken en vinden?


Voor deze workshop van Seniorweb nemen cursisten hun eigen tablet of iPad mee. De kosten bedragen 7,50 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en 10 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Een andere digitale vraag? Kom dan naar het gratis digitale inloopspreekuur, iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.