Hans Goudsmit en Tom van Oort van het Natuurcentrum. | Foto: pr.
Hans Goudsmit en Tom van Oort van het Natuurcentrum. | Foto: pr. Foto: pr.

CoronaMelder-app beschikbaar

Regio n Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet.


Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. CoronaMelder vraagt je niet om persoonsgegevens. De app weet dus niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. De app werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens. Vind je het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen je helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app. Of kijk op www.coronamelder.nl.


Sprokkelkunst voor kinderen

Warmond n Verwonder je. Over alles wat je ziet. Takken, eikels, kastanjes, bladeren, veertjes, bloemen. Maak er een kunstwerk van, samen met andere kinderen en geef dan je creaties terug aan de natuur. De sprokkeltocht is op zaterdag 24 oktober, van 10.00 tot 12.00 uur, bij Huys te Warmond. Een kaartje kost 10 euro. Eén kaartje geeft toegang voor 1 volwassene met 2 kinderen. Deelname is voor opvoeders met kinderen tussen de 5 tot 12 jaar. Wil je met meer kinderen komen? Neem contact op via info@iederal.nl. Het sprokkelen is buiten, bij slecht weer kan de sprokkeltocht verplaatst worden. Sprokkelkunst wordt georganiseerd door iederal. Meer op iederal.nl.


NOCK ook Fairtrade

Warmond n Ook in Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond drinkt men nu Fairtrade koffie en thee.


Tijdens een gezellig gesprek tussen vrijwilligers van het centrum en twee leden van de werkgroep Teylingen Fairtrade leden bleken er vele raakvlakken te zijn tussen de beide vrijwilligersgroepen. Dat spreekt eigenlijk ook vanzelf; beiden zetten zich in voor duurzaamheid, ieder met eigen accenten. De SDG's, Sustainable Development Goals (Global Goals/Werelddoelen) van de Verenigde Naties zijn voor beide groepen een belangrijke leidraad.