CDA stelt vragen over veiligheid op de weekmarkt

Sassenheim n Het CDA wil weten hoe het staat met de veiligheid op de weekmarkt in Sassenheim. Ook is ze benieuwd naar hoe invulling van de lege plekken voor kramen wordt ingevuld.

Sybrinne de Vries dient namens haar partij vragen in bij het college van B&W. Ze wil vooral weten of het college op de hoogte is van de kabelluiken voor de elektriciteitsvoorziening van de marktkramen en marktwagens, die op donderdag open blijven staan. De Vries wil weten wie er in het geval van een ongeluk bij een van de luiken, juridisch aansprakelijk is. Ze geeft aan dat er waarschuwingen zijn geweest van bezoekers van de markt over de luiken, maar dat daar niets mee is gedaan. "Hoe verklaart het college dat de kabelluiken niet consequent gesloten worden c.q. het toezicht daarop en de handhaving lijken te falen?", vraagt het CDA-raadslid.


Lege plekken

Daarnaast wil de politica weten hoe het precies zit met de wachtlijst voor marktkooplui om met een kraam op de weekmarkt te mogen staan. Ze stelt dat er aan de ene kant lege plekken zijn, maar er aan de andere kant een wachtlijst bestaat. De Vries vraagt naar opheldering over de procedure rondom een vrijgekomen standplaats en het belang die weer wordt ingevuld.


GGD vraagt inwoners Gezondheidsmeter in te vullen

Regio n Alle GGD’en zijn in september gestart met een grootschalig onderzoek dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen, de Gezondheidsmeter 2020 genoemd. Deze vragenlijst wordt elke vier jaar verstuurd.

In de regio Hollands Midden hebben zo'n 64.000 inwoners de uitnodiging ontvangen. Zo'n 12.000 mensen hebben de Gezondheidsmeter inmiddels ingevuld. Op basis van de resultaten van de gezondheidsmeter bepalen gemeenten, GGD'en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. De resultaten van de laatste meting in 2016 zijn in onze regio veelvuldig daarvoor gebruikt. Mensen die mee willen doen en geen brief hebben ontvangen, kunnen op www.ggdgezondheidsmeter.nl de vragenlijst invullen. In september 2021 verwacht de GGD de nieuwe resultaten te kunnen delen.