De burgemeester en de wethouder hijsen de regenboogvlag bij het Bestuurscentrum. | Foto: Facebook
De burgemeester en de wethouder hijsen de regenboogvlag bij het Bestuurscentrum. | Foto: Facebook Foto: pr./Facebook Carla Breuer

Tienermiddag XL in Ex Voto

Teylingen n Welzijnskwartier Teylingen organiseert op donderdag 22 oktober van 14.00 tot 18.00 uur een tienermiddag XL in jongerencentrum Ex Voto (Jacoba van Beierenweg 118b). Het programma bestaat onder andere uit een escaperoom, lasergamen, horrorfood maken en een workshop optische illusie. De middag is voor tieners van 10 tot 14 jaar. Kosten bedragen 5 euro (inclusief drankje en zakje chips) contant te betalen bij aanvang van de activiteit. De XL middag is in plaats van de reguliere tienermiddag. Inschrijven voor de tienermiddag XL kan door een mail te sturen naar johanbraaksma@welzijnskwartier.nl, geef door je naam, adres en telefoonnummer. Je kunt ook bellen of appen naar 06 36184030. Wees er snel bij, want vol is vol.


Lasergamen

Op vrijdag 23 oktober van 19.30 tot 22.00 uur is er gratis lasergamen voor jongeren. Meedoen kan door een appje te sturen naar Johan Braaksma via 06-36184030. Er is vooralsnog plaats voor 30 personen, aangepast aan de coronamaatregelen. Wanneer maatregelen worden aangescherpt kan dit betekenen dat activiteiten geen doorgang kunnen vinden.


Gratis gebreide borstprotheses

Regio n Eens per maand breien gasten van het Adamas Inloophuis, allemaal zelf met kanker geconfronteerd, zachte borstprotheses. Deze zogenoemde Knitted Knockers zijn een welkome afwisseling voor de siliconen protheses. Gebreide borstprotheses zijn zacht, comfortabel en mooi. De gebreide protheses kunnen in elke gewenste maat en kleur online besteld worden via www.adamas-inloophuis.nl. Deze protheses zijn gratis en worden mooi ingepakt. Ze zijn af te halen bij Adamas in Nieuw-Vennep.


Teylingen hijst regenboogvlag

Teylingen n Dit jaar viel Coming Out Dag, 11 oktober, op een zondag. In Teylingen werd daarom de regenboogvlag een dag later gehesen. Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen zorgden dat de vlag in top hing.


Op Coming Out Dag staat het moment centraal waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid uitkomt. Met het vlagvertoon laat Teylingen zien dat het een gemeente wil zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gerespecteerd en sociaal veilig kan voelen.

Hans Goudsmit en Tom van Oort van het Natuurcentrum