The Bassets wint van titelkandidaat 't Gooi

Sassenheim n Voor de rugbyers van The Bassets stond voor speelronde drie weer een klapper op het programma. Rugbyclub ’t Gooi uit Naarden kwam op bezoek. ’t Gooi is sinds jaar en dag een top drie club en doet ieder jaar mee voor de prijzen. Ook dit jaar willen zij weer voor het hoogst haalbare gaan, en dus kon The Bassets de borst nat maken.


Direct na de aftrap trok ’t Gooi een blik agressie open. Op alle fronten leken zij te domineren en The Bassets moest in de hoogste versnelling aan de bak, om de gasten van scoren af te houden. Daarbij verzaakte geen speler en op twee spelden prikjes na was de stand dan ook bij de rust, pas 0-6 in het voordeel van ’t Gooi. Voor The Bassets lag er in het tweede bedrijf dus nog volop kans om die middag te gaan stunten. Zeker toen strafschop specialist Mark van Loon de 3-6 op het bord schoot. ’t Gooi hinkte op twee gedachten, en twijfelde tussen aanvallen of verdedigen. Zij leken steeds meer voor het laatste te kiezen zodat The Bassets vaker op hun helft kwam te staan en toen ook de vermoeidheid een rol ging spelen. Toen foutjes bij de gasten deel van het spel werden, kon Van Loon twee keer de trekker overhalen en dit deed hij met chirurgische precisie en zo was de winst binnen handbereik. Toch werd het in de slotseconden nog even bloedstollend spannend toen ‘t Gooi met een wanhoopsschot de stand gelijk wilde krijgen en die bal totaal door een Bassets-speler verkeerd werd ingeschat. Vanuit die rommelige situatie werd met meer geluk dan wijsheid de bal toch nog veilig weggewerkt. De winst werd toen niet meer uit handen gegeven en met een eindstand van 9-6 staat The Bassets stijf in het linkerrijtje. Met dit mooie resultaat en dito stand op zak reist The Bassets volgende week naar rode lantaarn drager Haarlem. De wedstrijd is dan vanaf 15.00 uur te volgen op www.bassets.nl.


Schaatsers weer het ijs op

Warmond/Sassenheim n De leden van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) zijn vanaf begin oktober te vinden op de Kennemer-ijsbaan in Haarlem, waar deels in samenwerking met STS-KGM getraind wordt, en in de Schaatshal in Leiden. Daarnaast zijn er WIJC-rijders die De Uithof in Den Haag gebruiken voor trainingen en wedstrijden.


Er zijn 38 WIJC leden op het eerste trainingsuur in Haarlem; 15 recreanten en 23 wedstrijdrijders. De jeugdleden trainen nu voornamelijk in Haarlem. Op 18 oktober kunnen de pupillen voor de IJskonijncup schaatsen en junioren C voor de IJsbeencup rijden.


Senioren

Tijdens de Kennemercup op 10 oktober reden Quinty Hogervorst (WIJC) bij de dames senioren de 500 en de 1000 meter en Rianne Koot (WIJC) reed die afstanden bij de junioren A. In Heerenveen werden al trainingswedstrijden gehouden door de KNSB en Topteams. Yves Vergeer (WIJC) reed daar op 10 oktober de 5000m als neosenior in 6.43.23. Op 3 oktober deed Calvin van Klink mee aan die trainingswedstrijden op de 500 (37.82)en 1000m (1.16.20).


Marathons

Naast langebaan wedstrijden worden er ook al marathons gereden. De eerste jeugdmarathon in Haarlem werd gewonnen door Mara Vergeer (pupillen A), Stefanie Koot (WIJC) werd vierde in die categorie. Thibault de Vos won bij de heren pupillen A. Rens Vergeer werd tweede bij de heren Junioren C en zijn broer Stijn Vergeer pakte de winst bij de jongens pupillen D. In Den Haag reed Kyenno Fredrikze (WIJC) naar winst bij de junioren C.

De wedstrijden worden vanwege de huidige maatregelen zonder publiek verreden, bij de wedstrijden van de jongere rijders mag soms één ouder als begeleider mee. Er zijn specifieke protocollen en er zijn looprichtingen om het schaatsen zo veilig mogelijk te maken.


Sport kort in Teylingen

Teylingen n Bij veel verenigingen kwamen de teams afgelopen weekend nog in actie. Ter Leede pakte voor het eerst de winst.

Mike Bekooij bleek tegen Barendrecht het goudhaantje van Ter Leede. De spits scoorde in totaal vier keer en bezorgde de Sassenheimse ploeg daarmee de eerste punten van het seizoen.


In Koudekerk aan den Rijn maakte Seperh Safi namens Warmunda de enige goal van de middag. Warmunda behaalde door de nipte zege wel de volle drie punten.


De voetbalsters van Ter Leede zijn hun ongeslagen status kwijt. Tegen Saestum VR1 stonden ze binnen een kwartier met 2-0 achter. Dat werd ook de eindstand.


De wedstrijd van Teylingen tegen DOSR is vanwege een coronabesmetting bij de tegenstander verzet naar 22 oktober.



TOP/LITTA speelde in de eigen hal een wedstrijd tegen DVO voor het Theo Korporaal Korfbal Spektakel. Dit oefentoernooi is altijd voorafgaand aan de Korfbal League. TOP won met 24 - 18 en plaatste zich voor de finale op zaterdag 17 oktober in Delft. Of de wedstrijd tegen Fortuna ook echt doorgaat, hangt af van de maatregelen die het kabinet op dinsdagavond 13 oktober bekend maakt.


Bronnen meldden op maandagavond aan de NOS dat het kabinet de amateursport tijdelijk aan banden gaat leggen. Boven de 18 jaar mag er door amateurs niet meer in teamverband worden gesport.