Cabaretfinalisten in Het Trefpunt

Warmond n Finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival doen met hun winnende acts op zaterdag 31 oktober theater Het Trefpunt (Herenweg 80) aan.

Corona of niet het cabaretlandschap wordt gewoon bestormd door nieuw talent. Na intensieve selectieronden en de nodige coaching is er gestreden om een plek in de finale. De winnaar van de Sonneveldprijs mag met één medefinalist op tournee. Zij kunnen niet wachten het publiek te tonen wat ze in hun mars hebben en willen vlieguren maken om nóg beter te worden. Wacht hen een zelfde carrière als illustere voorgangers als, bijvoorbeeld Yentl en de Boer en Van Acda en de Munnik? De toeschouwers oordelen zelf.


De voorstelling begint om 21.00 uur. Een kaartje kost 13,00 euro en kan alleen worden gekocht via www.theaterhettrefpunt.nl. Daar vindt de bezoeker ook de nieuwe huisregels voor theaterbezoek in coronatijd.


Ramen Shop

Sassenheim n In 't Onderdak is op donderdag 15 oktober om 20.15 uur de dramafilm 'Ramen Shop' te zien.

Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen.


Een kaartje kost 6 euro en is alleen vooraf verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.


De Liefhebbers

Sassenheim n De film 'De Liefhebbers' is op donderdagavond 22 oktober om 20.15 uur in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Jan en Lea, ouders van een ogenschijnlijk stabiel en liefdevol gezin, hebben hun vier kinderen opgevoed met de overtuiging dat ze hen op het echte leven konden voorbereiden door hen te leren hoe ze door moeten zetten, nooit op moeten geven en sterk moeten zijn. De kinderen konden daarmee in hun eigen leven een eind op weg komen. Maar de onderlinge relaties komen onder druk te staan als de familie wordt geconfronteerd met de ziekte van Jan.


Toegangskaarten kosten 6 euro per stuk. Vooraf reserveren is verplicht via www.hetonderdak.nl.