Nieuwe website voor Warmelda

Warmond n Historisch Genootschap Warmelda heeft een nieuwe website. Historisch Warmond is nu voor iedereen overzichtelijk en aantrekkelijk in beeld gebracht.

De nieuwe website werkt vlot zowel op PC als op mobiele telefoon. Wat is er te vinden? De mysterieuze geschiedenis van de Warmondse ridders en kastelen, de spannende Tweede Wereldoorlog, of de betoverende meesters in de schilderkunst die in Warmond hebben gewoond: al die verhalen worden nu via moderne media zoals films of podcasts verteld. Ook aan kinderen is gedacht: zij hebben op de website hun eigen domein met veel filmmateriaal. Ten slotte richt de website zich ook op degenen die comfortabel achter hun PC zelf onderzoek willen doen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun adres opzoeken op de historische kaart van Warmond uit 1667, en lezen wie daar toen woonde. Of met een slimme zoekmachine naar historische foto's van het dorp en de bewoners zoeken. Maak nu zelf kennis met de geschiedenis van Warmond op http://www.warmelda.nl.


Drie winnaars in loterij Zonnebloem

Warmond n De winnaars van de Zonnebloemloterij zijn bekend. In Warmond zijn drie prijzen op de loten gevallen.

Van de papieren versie zijn in Warmond 800 verkocht. Er zijn ook 219 loten online verkocht. Op www.zonnebloem.nl/loterij kan iedereen zelf nakijken op welke nummers de prijzen zijn gevallen. Van de verkochte loten kan de afdeling Warmond weer activiteiten organiseren. Ook in de coronatijd worden de deelnemers niet vergeten. Regelmatig krijgen zij een attentie die aan de deur wordt overhandigd, of worden er maaltijden tegen een kleine prijs thuis bezorgd. Iedereen die een lichamelijke beperking of ongemak heeft kan zich gratis aanmelden bij de Zonnebloem via 076-5646464.


Bollen weer                 de grond in

Regio n De tulp, 's werelds beroemdste bloem, brengt al eeuwenlang kleur in de tuin. Ze stralen zowel in de zon als in de schaduw. Maar welke soorten zijn er? En hoe geniet je er zelf van in de tuin of op het balkon? Lees meer op www.deteylinger.nl.