Speeltuin Bijdorp was tijdelijk semi-openbaar, maar nu alleen nog maar toegankelijk voor leden. | Foto: pr.
Speeltuin Bijdorp was tijdelijk semi-openbaar, maar nu alleen nog maar toegankelijk voor leden. | Foto: pr. Foto: pr.

Speeltuin Bijdorp klaar voor winterstop na succesvol seizoen

Sassenheim n Speeltuinvereniging Bijdorp bestaat 60 jaar. De speeltuin aan de Krelagehove is na een jaar semi-openbaar, nu weer terug naar de oude vorm: een speeltuin met toezicht.

In 2019 maakte het toenmalige bestuur bekend dat de speeltuin semi-openbaar werd. Het gebrek aan vrijwillige toezichthouders zorgde ervoor dat het niet meer mogelijk was om regelmatig de deuren te openen voor leden. Met de openstelling hoefde er geen toezichthouder aanwezig te zijn. Iedereen, leden en niet-leden konden gratis komen spelen. Het gevolg was wel dat de toiletten dicht bleven en de verkoop van onder andere ijs en koffie was stopgezet. Ook moesten enkele speeltoestellen vanwege de veiligheid en het gebrek aan toezicht, worden verwijderd.

Maar na een jaar is daar alweer verandering in gekomen. "We hebben heel actief gastouders en toezichthouders geworven en daarom is de speeltuin sinds dit jaar niet meer semi-openbaar," vertelt penningmeester Raymond Reiman. "Dit seizoen hebben we een mooie start gemaakt met een aantal nieuwe speeltoestellen, zoals de waterbaan en de trampolines. De bestaande speeltoestellen hebben daarnaast een goede opfrisbeurt gekregen. En de springberg is weer terug! Dit alles dankzij de inzet van onze vrijwilligers van het klusteam." Het speeltuin seizoen eindigt 23 oktober, de laatste dag van de herfstvakantie. Reiman: "We zijn nog aan het onderzoeken of we ook buiten het seizoen op mooie dagen open kunnen. Lukt dat niet, dan zijn we in de winter enkel open voor verhuur. " Meer informatie daarover via info@bijdorp.com.


Nieuw bestuur

Vanaf september heeft Bijdorp een nieuw (interim) bestuur, dat bestaat uit Wendy Lampo (voorzitter), Dominique van Raaphorst (secretaris), Raymond Reiman (penningmeester en coördinator vrijwilligers) en Joris Caspers (coördinator klusteam). Daarnaast zijn er vrijwilligers die zich gaan bezighouden met de verhuur van de speeltuin, sociale media en het organiseren van verschillende activiteiten. Vanwege het 60-jarig bestaan wilde het nieuwe bestuur een feestje te organiseren, maar gezien de huidige maatregelen is dat niet mogelijk. Bij de start van het nieuwe speeltuinseizoen, op 5 april 2021, hopen ze alsnog een een knalfeest te kunnen geven.