Afbeelding
Foto:

Portrait de la jeune fille en feu

Sassenheim n Portrait de la jeune fille en feu is een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. De film is op donderdag 29 oktober om 20.15 uur te zien in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt. Kaarten kosten 6 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.


Teylingen Weekkalender

teylingen n Ontdek de mooiste plekjes van Teylingen, gewoon in je eigen huis. Met de nieuwe Teylingen Weekkalender 2021.

De kalender is te koop in de drie dorpen. Voor Warmond is dat Boek Kado Enzo, in Voorhout Primera en voor Sassenheim The Read Shop.


De voorkant van de kalender laat specifieke foto’s uit de drie dorpen zien, waardoor de eerste aanblik gewoon leuk te noemen is. De 53 foto’s uit de dorpen zijn een lust voor het oog. Niet alleen foto’s van bekende plekken zijn afgedrukt. Ook zogenaamde 'voorbijlopers' kregen een plaats en worden ineens leuke plekjes die eerder niet opvielen waardoor je er met andere ogen naar kijkt.


De kalender is handig in gebruik en geschikt om notities op aan te brengen. Bovendien staan, voor zover bekend, lokale evenementen vermeld.