Door de ogen van scheidsrechter Lindhout

Warmond n Allard Lindhout is voetbalscheidsrechter in de Eredivisie. Op maandag 9 november van 13.30 tot 14.30 uur in ’t Trefpunt in Warmond vertelt Allard vol passie en op zeer interactieve wijze zijn verhaal: een kijkje door de ogen van de scheidsrechter die zich tussen de beste spelers in de stadions begeeft.

Zelfspot en charisma blijken Allard zijn sterkste kanten. Zijn natuurlijke habitat: leiderschap, samenwerking en communicatie zorgen voor een verhaal dat je niet snel zult vergeten.


Kritiek van 50.000 man

Wat ooit begon als droom, is nu werkelijkheid en nog altijd is zijn ster reizende. Elke week geeft hij leiding aan het spel waar heel Nederland op zondagavond zeven uur naar kijkt of wordt hij bekritiseerd door 50.000 man op de tribunes. Dan moet je wel stevig in je schoenen staan. Allard voelt zich thuis op het veld en op de sprekersvloer.


Debuut in Betaald Voetbal

Als 23-jarige schreef Allard Lindhout, als een van de jongste ooit, historie met zijn debuut als scheidsrechter in het Betaald Voetbal. Al zo jong een autoriteit. Wat in 2010 begon, resulteerde na vele hordes in zijn debuut als scheidsrechter in de Eredivisie. Sinds dit jaar fluit hij ook wedstrijden in de Champions League.


Deelname kost 5 euro voor leden en 6,50 euro voor niet-leden. Kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Antoon van Aken geeft lezing over 'Lady Jane'

Sassenheim n In samenwerking met boekhandel Wagner geeft Antoon van Aken een lezing over zijn boek 'Lady Jane, de wens van de koning' op woensdag 11 november om 19.30 uur in de Havenkerk (Bijweglaan 4) in Sassenheim. Aansluitend zal Van Aken zijn boek(en) signeren.

Antoon van Aken is als docent bedrijfseconomie jarenlang verbonden geweest aan de opleiding accountancy van de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Hij heeft diverse boeken gepubliceerd over verslaggeving en boekhouden. Daarnaast schrijft hij al dertig jaar romans en historische werken. Sinds 2017 is hij bezig met de publicatie van deze boeken.


De Engelse koning Henry de Achtste (1491-1547) huwt zes keer. Omdat zijn eerste twee vrouwen geen mannelijke troonopvolger voortbrengen, laat de koning deze verbintenissen onwettig verklaren. Pas tijdens zijn derde huwelijk wordt de gewenste mannelijke troonopvolger geboren. In 1544 wordt de opvolging vastgelegd in een wet. Eerste in de lijn is zijn zoon Edward, tweede en derde zijn de beide onwettige dochters, Mary en Elizabeth en vierde en volgende de nakomelingen van Frances Grey; zij is de dochter van Henry's jongere zus.


Op 28 januari 1547 sterft Henry de Achtste op 55-jarige leeftijd, waarschijnlijk aan een hartaanval. Zijn achtjarige zoon volgt hem op als Edward de Zesde. In het voorjaar van 1553 wordt de jonge vorst ziek. Terwijl hij langzaam bezwijkt onder de slopende gevolgen besluit hij de opvolging te wijzigen. Zijn twee halfzusters, Mary en Elizabeth, worden uitgesloten. Eerste in de lijn van opvolging wordt daarmee zijn zestienjarige nicht Lady Jane Grey. Deze wijziging brengt de doodzieke koning in conflict met de machtige kroonraad. De gevolgen zijn dramatisch.


De lezing is begint om 19.15 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro. In verband met de corona-regels is er beperkt plaats. Aanmelden is verplicht en kan via www.boekhandelwagner.nl/activiteiten en in de boekhandel.