Eindsprint rond glasvezelaanleg

Warmond n Inmiddels heeft 38 procent van de bewoners en bedrijven in het buitengebied van de Bollenstreek zich aangemeld voor een glasvezelaansluiting bij GlasDraad Bollenstreek. Maar groen licht voor realisatie is er daarmee nog niet. Het project zal alleen gerealiseerd worden als minstens 50 procent van de potentiële aansluitingen zich vóór 16 november heeft aangemeld.

Ongeveer 3.800 aansluitingen in het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek moeten het nog altijd doen met matige televisie en internetverbindingen. Aanbieder GlasDraad doet mede op initiatief van de bewoners een vraagbundelingscampagne in het gebied. Van de meer dan 50 procent van de aansluitingen die eerder al interesse heeft getoond heeft het grootste deel zich inmiddels aangemeld. "We zijn er bijna”, aldus Lidia van Kempen van Camping Rianto. "Laten we deze kans met elkaar pakken. Dan zijn we als bewoners en bedrijven in de Bollenstreek op de toekomst voorbereid met razendsnel internet. Dus heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan snel in de komende weken!”.


Het bedrijf is verantwoordelijk voor de aanleg en draagt ook de risico's van het project dat naar schatting tussen de 12 en 15 miljoen euro zal kosten. Daarom gaat het bedrijf alleen aan de slag als meer dan vijftig procent van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied kiezen voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk. GlasDraad rondde eerder al vergelijkbare projecten af in onder meer Kaag en Braassem en het oostelijke deel van Teylingen.


Downtown Abby

Sassenheim n Engeland, herfst 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie gaat de Britse koning George V met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maken, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Op donderdag 5 november om 20.15 uur is de gelijknamige film te zien in theater ‘t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Na bekend worden hiervan wordt er op Downton Abbey meteen hard gewerkt aan het voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Maar dit bezoek is niet zonder risico’s. De prijs is 6 euro per kaartje. Verkoop van kaarten: www.hetonderdak.nl.


Film: Singel 39

Sassenheim n De film 'Singel 39' is op donderdag 12 november om 20.15 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Mo is chirurg en richt zich in haar leven alleen op haar carrière. Al het andere is van onderschikt belang. Waar zou ze alleen al de tijd vandaan moeten halen om bijvoorbeeld te daten? Maar wanneer de extraverte Max naast haar komt wonen, ontstaat er een bijzondere vriendschap die Mo doet inzien dat er meer in het leven is dan alleen haar carrière. Dat je het leven moet leven in plaats van moet plannen. Kaarten kosten 6 euro, verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl.