Ingezonden: 'Waarom zoveel extra parkeerplaatsen bij uitbreiding van Andreasschool?'

Ingezonden n "Afgelopen dinsdag 27 oktober heeft succesvolle een online bijeenkomst plaatsgevonden waarin de gemeente en de Sophia Scholen omwonenden (waaronder ouders en andere betrokkenen) inzicht hebben geven in de zo noodzakelijke uitbreiding van de Andreasschool met vier extra lokalen.

Als ouders zijn wij verheugd dat de wethouder (in de commissievergadering van 5 oktober) heeft aangegeven dat de wethouder en de Sophia Stichting het eens zijn over het budget dat verstrekt gaat worden. Dat betekent dat broertjes en zusjes weer op dezelfde locatie naar school kunnen in plaats van scheiding naar een dislocatie. En dat het aantal reisbewegingen van deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers ook weer verminderd.


De gemeente geeft aan dat – ten behoeve van de vergunningaanvraag – 9 extra parkeerplaatsen in de omgeving gerealiseerd moeten worden. Dit aantal verbaast ons. De Andreas wordt uitgebreid met vier extra lokalen. In de Parkeernota van de gemeente Teylingen (2014) is een norm van 0,8 parkeerplek per leslokaal opgenomen. Dit betekent dat om te voldoen aan de normen 3,2 nieuwe parkeerplekken gerealiseerd moeten worden. Afgerond 4 plekken, 5 minder dan de gemeente nu oplegt om rekening mee te houden.


Naast het feit dat deze 5 extra parkeerplekken openbare ruimte kosten, brengt de aanleg van deze parkeerplekken ook extra kosten met zich mee die de gemeente betrekt in het totale kostenplaatje van de uitbreiding van de Andreasschool. Publiek geld dat wat ons betreft beter voor andere doeleinden kan worden ingezet. Wij willen in ieder geval voorkomen dat de discussie over parkeerplekken de verdere krediet- en vergunningsaanvraag van de uitbreiding van de Andreasschool frustreert. Wij gaan er van uit dat de gemeenteraad dit in ogenschouw neemt bij het nemen van het definitieve raadsbesluit.”


Paul den Besten en Erik Takken,

vertegenwoordigers van de Werkgroep Definitieve Uitbreiding Andreasschool