Volgens de brandweer Hollands Midden zou de brand zijn ontstaan in een technische ruimte. Tijdens het uitbreken van de brand werd er gesport, maar iedereen heeft het pand op tijd verlaten. Er zat geen asbest in het dak. | Foto: pr.
Volgens de brandweer Hollands Midden zou de brand zijn ontstaan in een technische ruimte. Tijdens het uitbreken van de brand werd er gesport, maar iedereen heeft het pand op tijd verlaten. Er zat geen asbest in het dak. | Foto: pr. Foto: pr.

Grote brand

Regio n De brandweerploegen van Sassenheim en Voorhout rukten zaterdagochtend 14 november uit voor de grote brand bij sporthal de Schelft in Noordwijkerhout.

Omdat de brand zo groot was, kwamen ook korpsen uit omliggende gemeenten helpen met blussen. De brandweerlieden van de kazerne Sassenheim hebben er bijna twaalf uur gestaan, laat ploegchef Willem van Delft weten. Voor een van zijn vrijwilligers gaf het blussen een extra dubbel gevoel. "Hij is werknemer van Optisport en heeft zijn werkplek dus verwoest zien worden. Dat was haast hartverscheurend om te zien. Ondanks dar heeft juist hij ook hele waardevolle informatie met de hogere leidinggevenden kunnen delen."

Bij de brand is een deel van het pand verwoest. Het zwembad en de toneelzaal zijn gespaard gebleven. De Schelft werd door verenigingen ook gebruikt als opslag, zij zagen hun spullen ook door het vuur vernietigd worden.