Sint werd ontvangen in de Boerhaavetuin. | Foto:pr./Liesbeth Parlevliet
Sint werd ontvangen in de Boerhaavetuin. | Foto:pr./Liesbeth Parlevliet Foto: pr./Liesbeth Parlevliet

Sinterklaas moderniseert met assistenten en een tablet

Voorhout n Het was voor de organiserende verenigingen even schakelen, want als er bij de sinterklaasintocht geen kinderen en ouders mogen zijn, hoe organiseer je dat dan? Toneelvereniging Cultuur Verheft besloot over te gaan op een digitaal onthaal, zodat alle kinderen de avonturen van de Sint in Voorhout op afstand kunnen meebeleven.

Vanwege de huidige maatregelen konden de lokale intochten niet doorgaan. Maar de Sint rijdt niet stilletjes voorbij in Voorhout dit jaar. Toneelvereniging Cultuur Verheft besloot om, samen met Voorhoutonderneemt!, aanpassingen te doen en te kijken wat wel kan. "Sinterklaas gaat dit jaar helemaal digitaal. Alles is en wordt opgenomen," vertelt Anja Jansze van Cultuur Verheft. "Zo heeft iedereen in Voorhout de intocht online kunnen zien."


Boerhaavehuis

In de video op de website van de verenigingen was op zaterdag 14 november te zien dat Sint ook in Voorhout was aangekomen. Met de trein, maar wel een half uur eerder dan Puck en Muck, de vaste gastvrouwen ieder jaar, dachten. Gelukkig belde de Sint om 16.00 uur dat hij in het park op hen wachtte. Samen met burgemeester Carla Breuer werd de pas erin gezet naar het park, waar de Goedheiligman alsnog welkom werd geheten. De burgemeester bracht hem vervolgens naar zijn onderkomen voor de komende twee weken: het Boerhaavehuis.


"We doen het in 2020 totaal anders!," vertelt Jansze enthousiast verder. "Sinterklaas is helemaal hip. Zo heeft hij een tablet en geen boek meer. Alle info van de kinderen staat in zijn tablet. Ook heeft hij vanaf nu altijd assistenten bij zich. Zij dragen mooie pakken en hebben een rolkoffer bij zich. De assistenten hebben ook een tablet, waar ze bijvoorbeeld de verlanglijstjes van alle kinderen in kunnen zetten. Sinterklaas heeft ook besloten om geen jute zakken meer te gebruiken voor het strooigoed, maar leuke gezellige, gekleurde tassen." De intocht film is te zien op www.cultuurverheft.nl. Ook is er elke dag nieuws over Sinterklaas in Voorhout via de sociale media kanalen van Cultuur Verheft. Het is ook mogelijk om een Sinterklaasbezoek via Zoom te regelen, of om bij Sint een videoboodschap aan te vragen. Voor meer informatie, neem contact op via sinterklaascv@ziggo.nl.