Inloopspreekuur gaat (waarschijnlijk) door

Sassenheim n Het is op donderdag 19 november hopelijk weer mogelijk om binnen te lopen bij het Inloopspreekuur Vrijwillige Inzet in de bibliotheek (Kerklaan 42). Daar kun je tussen 18.30 en 19.30 uur aan medewerkers van Welzijn Teylingen advies vragen over vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld om na te denken over een leuke vrijwilligersklus of om je de weg te wijzen naar verenigingen en stichtingen in Teylingen. Het inloopspreekuur gaat alleen door als de bibliotheek weer open mag. Dat is afhankelijk van de maatregelen die het kabinet op dinsdag 17 november bekend heeft gemaakt.

Als je niet precies weet waar jouw zoektocht naar een leuke vrijwilligersbaan kan starten, loop dan eens binnen. Kom in gesprek over jouw ervaring of talenten, wat je graag wilt doen en welke vereniging of stichting jou misschien iets te bieden heeft. Er is vrijwilligerswerk voor jong en oud, voor wie heel druk is of alle tijd heeft. Of je nu wilt tuinieren, opruimen, coachen, gezelligheid bieden of leiding wilt geven aan een organisatie of aan leden van de club, het is er allemaal. De adviseur helpt met zoeken in de vacaturebank, gaat in gesprek of biedt je een talentenscan.


Ook vrijwilligersorganisaties zijn welkom op het spreekuur om te vertellen waar zij naar op zoek zijn. En het is heel handig om folders over de vereniging of stichting achter te laten(of op te sturen naar Welzijn Teylingen). Die kunnen dan worden meegegeven aan belangstellenden.


Het inloopspreekuur is iedere derde donderdag van de maand. Vanwege de richtlijnen van het RIVM is het spreekuur op de 1e verdieping. Wie slecht ter been is, kan de lift gebruiken. De plek is veilig ingericht. Er is ook een online vrijwilligersvacaturebank via www.vacaturebankwelzijnteylingen.nl. Voor meer informatie, neem contact op met Maria Zwart, adviseur vrijwillige inzet via 0252-231805 of m.zwart@welzijnteylingen.nl.