Wethouder Marlies Volten (r) trapt de challenge af met een bestelling bij de Voogd in Sassenheim. | Foto: pr.
Wethouder Marlies Volten (r) trapt de challenge af met een bestelling bij de Voogd in Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Lokale horeca daagt inwoners uit met bestel-challenge

n Een emmer ijskoud water, of toch eten bestellen?

Teylingen/Regio n De horeca kan wel wat extra steun gebruiken. Op vrijdag 20 november is het startschot voor de Horeca Bestel-Challenge gegeven door een bestelling te plaatsen. Wethouder Marlies Volten was de eerste in Teylingen. Vervolgens daagde zij drie anderen uit om de challenge aan te gaan.

Ton Freriks (Restaurant De Vier Seizoenen Lisse en bestuurslid KHN afdeling Bollenstreek) legt uit waarom de deze challenge bedacht is. "De horecasector wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Daarom bereiden veel bedrijven nu hun maaltijden voor bezorg- en/of afhaalservice. De challenge moet de mensen thuis motiveren een bestelling te doen bij een plaatselijk horecabedrijf, die dan op een afgesproken tijdstip bezorgd of afgehaald kan worden.



Wie de challenge accepteert, heeft twee keuzes: of een emmer ijswater over z'n hoofd gieten, of een bestelling bij een lokaal horecabedrijf te doen. Die emmer ijswater is natuurlijk een vette knipoog naar de oproep om met deze actie de getroffen horecabedrijven niet in de kou te laten staan."


Om de challenge gaande te houden, moet de genomineerde binnen 24 uur met een foto of in een filmpje (bijvoorbeeld op YouTube, Facebook of Instagram) laten zien dat ook hij of zij meedoet. Bovendien dagen zij in hun bericht een drietal nieuwe mensen uit om met het fenomeen mee te doen.


Wie de challenge accepteert, heeft twee keuzes

Nomineren

Op de Dag van de Ondernemer nomineerde Marlies Volten haar collega's burgemeester Carla Breuer en wethouder Heleen Hooij, en raadslid Edith Alkemade-Augustinus om ook een bestelling te plaatsen. Burgemeester Breuer heeft inmiddels besteld bij Welgelegen in Voorhout. Zij nomineerde op haar beurt raadslid Reny Wietsma, wethouder Arno van Kempen en Bollenstreek Omroep hoofdredacteur Ard Zandbergen. Ook zij kunnen kiezen: of een emmer ijswater over zichzelf heen gooien, of eten bestellen bij een lokale horeca-ondernemer.

Ook de burgemeesters Arie van Erk (Hillegom) en Lies Spruit (Lisse ) hebben vrijdag de challenge aanvaard en deze verder verspreid.


Alle deelnemers aan de Horeca Bestel-Challenge wordt gevraagd de hashtag #horecabollenstreek te gebruiken.