Wethouder Volten feliciteert Loek van Noort van Van Kesteren Schilders. | Foto: pr.
Wethouder Volten feliciteert Loek van Noort van Van Kesteren Schilders. | Foto: pr. Foto: pr.

Beste Leerbedrijf van Nederland staat dit jaar in Voorhout

Voorhout n Talenten ontdekken en laten groeien. Met deze ambitie is Van Kesteren Schilders ruim vijf jaar geleden met haar eigen schilders Academy begonnen. Samen met diverse schildersvakopleidingen heeft deze inspanning ondertussen zijn vruchten afgeworpen en leidt Van Kesteren nu een groep van dertien leerlingen en zij-instromers op. Van Kesteren Schilders mag zich met trots ‘Beste Leerbedrijf 2020 in de schilders- en vastgoedonderhoudsbedrijfstak’ van Nederland noemen en ontving de felicitaties tijdens de digitale Ondernemersdag van OnderhoudNL.

Niet alleen binnen het familiebedrijf promoten wij het opleiden. Het team van leermeesters en projectleiders is ook actief in de vorm van het geven van gastlessen en excursies aan diverse vakopleidingen in de regio. Ook doen wij er alles aan om collega-bedrijven enthousiast te krijgen om samen met de schildersvakopleiding goed opgeleide, jonge nieuwe werknemers binnen de bedrijven te krijgen. Op dit moment worden er bij Van Kesteren 13 leerlingen, inclusief zij-instromers, opgeleid.


Van Kesteren Schilders won de strijd om de titel ‘Beste Leerbedrijf 2020’ van Logchies Renovatie en Onderhoud uit Beverwijk en Schilderwerken De Boer uit Obdam. De jury van OnderhoudsNL noteerde onder meer: ‘Binnen Van Kesteren is een duidelijke opleidingsstructuur en -cultuur. Voor iedere werknemer zijn opleidingsplannen gemaakt en de directie is van individuele gesprekken overgestapt op uitdagende groepsgesprekken met leermeesters.’

Minder drukte pick-up point

Tijdens het bezoek gaf Van Kesteren aan een oplossing te hebben gevonden van de aan- en afvoeren van materialen door de medewerkers die meestal in de vroege ochtenduren op de Herenstraat plaatsvinden. Het bedrijf heeft een pick-up punt voor de medewerkers in Katwijk aangekocht waar de schilders de materialen voor bij de klanten eenvoudig kunnen ophalen. De keuze voor Katwijk is een logische omdat daar ook de meeste schilders woonachtig zijn. Op deze manier is er minder drukte op de Herenstraat, worden er ook minder kilometers afgelegd en wordt er ook tijd bespaard. De winkel en het kantoor blijven in de Herenstraat gevestigd.