Vespers in Adventsperiode

Sassenheim n In de Dorpskerk zijn op woensdag 2, 9, 16 en 23 december vespers vanwege de Adventsperiode. Juist in deze tijd vol zorgen en onzekerheid kan de kerk een plaats zijn van verstilling, waarbij bezoekers zich richten tot God. De Adventsperiode gaat vooraf aan Kerstmis en staat in het teken van de verwachting van de komst van het Kind.


Vanwege corona gelden er welke enkele regels. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden via aanmeldenvormingentoerusting@gmail.com. Verder geldt er in de Dorpskerk een maximum van dertig bezoekers. Iedereen die zich vooraf aanmeldt, krijgt een bevestiging met daarbij de regels die gelden voor de bezoekers aan deze bijeenkomst. De vespers worden geleid door ds. Annette Bosma en beginnen om 19.15 en duren tot 19.45 uur.


Niets hebben maar alles bezitten

Regio n Psycholoog Vincent Duindam geeft op maandag 30 november vanaf 19.30 uur een online lezing geven over het krachtenspel tussen religie, mystiek en psychologie.

Aan de buitenkant lijken religies enorm te verschillen, maar hoe meer je je erin verdiept, hoe meer raakvlakken je op het spoor zult komen. Hun mystieke teksten verwijzen naar het Mysterie en het is vanuit dit Mysterie dat alle mensen met elkaar verbonden zijn. Het verbindt mensen met elkaar vanuit dezelfde beweging. Men gaat van mateloze onrust naar serene rust; van zoeken naar vinden; van niets hebben naar alles bezitten. Vandaar dat in de psychologie aandacht wordt geschonken om de beste versie van jezelf te ontwikkelen.


Deze P-eye geeft praktische handvatten waarmee deelnemers kunnen ontdekken hoe ze vanuit dit krachtenspel het authentieke in zichzelf kunnen ontdekken en daardoor innerlijk kunnen groeien.


Inschrijven gaat via www.palliam.nl. Deelnemers ontvangen daarna een linkje voor de online bijeenkomst die tot ongeveer 20.15 uur gaat duren.