Afbeelding
Foto: pr./Lex van der Klugt

Bezoek de nieuwe Rusthoff-pauwen

Sassenheim n Nu de kinderboerderij in park Rusthoff sinds afgelopen donderdag weer geopend is, zijn de nieuwe pauwen van zeer dichtbij te zien. De nieuwe blauwe en de witte pauw zitten samen met de drie vrouwtjes pauwen, de kippen en de hanen tijdelijk opgehokt in de kippenren. Deze ren staat op het erf van de kinderboerderij, dus zolang de ophokplicht geldt doet de zeldzame mogelijkheid zich voor om ze van zeer nabij te kunnen bekijken. Vanwege de huidige regels mogen slechts vier volwassenen tegelijk op de kinderboerderij aanwezig zijn.


Sterke daling aantal corona- besmettingen

Teylingen n In week 47 hebben 532 inwoners van Teylingen zich laten testen op COVID-19.

Van hen bleken 73 personen besmet te zijn. Dat is een flinke daling ten opzichte van voorgaande weken. Twee weken terug bleken nog 113 inwoners besmet. De piek was een maand geleden, met 163 besmettingen.


In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak 1.084 bevestigde besmettingen in Teylingen, 24 ziekenhuisopnames en 6 doden. Deze getallen liggen in werkelijkheid hoger, omdat in de beginperiode nog nauwelijks werd getest op het virus.


In heel Hollands Midden zijn tot dusver in totaal 10.723 mensen getest in de teststraten. Hier kwamen 1961 besmettingen uit naar voren. 29 personen met corona moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. Er overleden in deze GGD-regio officieel 23 mensen aan corona.


De cijfers van alle gemeenten in Hollands Midden zijn te vinden op eengezonderhollandsmidden.nl.