Mantelzorgadviseur Jolanda Smit overhandigt een mantelzorgcompliment aan huis. | Foto: pr.
Mantelzorgadviseur Jolanda Smit overhandigt een mantelzorgcompliment aan huis. | Foto: pr. Foto: pr.

Mantelzorgcompliment aan huis

Teylingen n Elk jaar krijgen mantelzorgers in de gemeente Teylingen een Mantelzorgcompliment, als blijk van waardering. Dit jaar brachten medewerkers van Welzijn Teylingen het Compliment aan huis, wat leidde tot mooie gesprekken in de deuropening.

Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar het is niet altijd makkelijk om voor een naaste te zorgen. De gemeente vindt het belangrijk om de mantelzorgers te laten weten dat ze veel waardering heeft voor wat zij doen.


Elk jaar krijgen in onze gemeente mantelzorgers daarom een Mantelzorgcompliment in de vorm van een vrij te besteden VVV-bon. In andere jaren werd het Compliment overhandigd op het kantoor van Welzijn Teylingen. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk.


Medewerkers van Welzijn Teylingen zijn daarom deze zomer en in november de Mantelzorgcomplimenten zelf gaan bezorgen. Dat leidde tot veel mooie gesprekken in de deuropening. In de zomer hebben de medewerkers bovendien aan alle mantelzorgers die ze spraken een korte vragenlijst voorgelegd. Deze zijn gebruikt om de gemeente inzicht te geven in de situatie van de mantelzorgers in coronatijd. De reacties op het korte bezoek en het Mantelzorgcompliment waren positief. Veel mensen vertelden dat ze zich op deze manier gezien en gewaardeerd voelden.


Het jaarlijkse Mantelzorgcompliment wordt uitgereikt aan mantelzorgers die zich hiervoor hebben ingeschreven bij Welzijn Teylingen. De inschrijving voor het Compliment 2021 start in de loop van volgend jaar.


Pasgeboren Teylingers krijgen cadeautje van de Paraplu

Voorhout n De Paraplu, winkel met een missie, is blij met het succes en trakteert daarom alle pasgeboren Teylingers. Kinderen die tussen 1 oktober en 31 december 2020 zijn of worden geboren, ontvangen een welkomstcadeau.

Ben je bevallen en woon je in Teylingen? Kom dan met het geboortekaartje of stuur het naar de Paraplu, Herenstraat 92 2215 KK Voorhout. De kersverse ouders ontvangen dan een welkomstcadeau voor een kleine spruit van de Paraplu. Ben je nieuwsgierig welke kinderen er recent geboren zijn? Kom dan ook naar de Paraplu, waar de recente geboortekaartjes te bezichtigen zijn.


Bij de Paraplu kunnen bezoeker terecht voor goede, gebruikte kleding, een bijzonder cadeau of iets voor het interieur. Ook is er genoeg aanbod voor de feestdagen. De Paraplu is verder open voor een kop koffie en een ontmoeting. Kijk voor meer informatie op https://www.paraplu-voorhout.nl/.

Afbeelding