Drinkwater wordt duurder in 2021

Regio n Drinkwaterbedrijf Dunea heeft zijn tarieven voor 2021 bekendgemaakt. De prijs voor drinkwater neemt voor het eerst in jaren toe, met 2 cent per duizend liter. Ook het vastrechttarief gaat omhoog. De prijsverhogingen zijn nodig omdat Dunea investeert in de drinkwatervoorziening voor de toekomst, laat het bedrijf weten.


Water is een eerste levensbehoefte. Dunea probeert schommelingen in de prijs zo veel mogelijk te voorkomen. De komende tijd zijn er echter flinke investeringen nodig om de kwaliteit en beschikbaarheid van het drinkwater te kunnen blijven garanderen. Daarom is er voor het eerst weer sprake van een prijsstijging, na jaren waarin de prijs steeds daalde of gelijk bleef. Vanaf 1 januari kost duizend liter drinkwater 1,10 euro inclusief btw. Dat is hetzelfde als in 2016. Ook het tarief voor vastrecht gaat omhoog, de kosten voor onderhoud van het leidingnet en de zuiveringsinstallaties. Lees meer op www.deteylinger.nl.


Aanvullende zorgverzekering lage inkomens

REGIO n Speciaal voor inwoners van Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen met een laag inkomen is er de Collectieve aanvullende zorgverzekering 2021 van Zorg en Zekerheid, zo meldt ISD Bollenstreek op de website.


De collectieve aanvullende zorgverzekering kent een aantal voordelen. Naast de korting die Zorg en Zekerheid u geeft, betaalt de gemeente ook een bijdrage aan de aanvullende zorgverzekering. Om deel te kunnen nemen moet je voldoen aan het volgende:

- Je woont in de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen.

- Jouw (gezamenlijke) inkomen is niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm.

- Jouw vermogen is niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen.

- Je bent vanaf 1 januari 2021 ook voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.