Hulpdiensten naar Teylingereind

Teylingen n De politie en hulpdiensten moesten op maandag 30 november naar jeugdgevangenis Teylingereind. Er was een opstand waarbij twee groepen jongeren betrokken waren, laat een woordvoerder weten. Een aantal jongeren is tijdelijk overgeplaatst.


De negentien jongeren hebben op maandagavond in drie leefgroepen de spullen vernield. Om de situatie onder controle te krijgen, zijn de politie en een intern bijstandsteam ingeschakeld. De ambulance kwam ter plaatse omdat een jongere zich had verwond tijdens het vernielen van de spullen. Er zijn geen medewerkers gewond geraakt.


Door de vernielingen zijn de drie woongroepen niet bruikbaar. De herstelwerkzaamheden zijn een dag later gestart. In de tussentijd zijn tien jongeren overgeplaatst naar een andere instelling. Negen jongeren zijn intern opgevangen. Zodra de woongroepen weer bruikbaar zijn, wordt gekeken of de jongeren terug kunnen komen. Ondertussen is Teylingereind intern een onderzoek gestart. Er wordt onder andere gekeken of en tegen wie er aangifte gedaan wordt.