Winnaars van een nieuwe spijkerbroek

Teylingen n De twee winnaars van de spijkerbroekenactie van de werkgroep Teylingen Fairtrade zijn bekend. In totaal werden 60 broeken ingeleverd.

Wethouder Heleen Hooij verzorgde op dinsdag 1 december samen met de rapper Cain Slobbe en vlogger Roos van Dalen de trekking bij de gemeentewerf in Voorhout. Er werden twee broeken getrokken, één ingeleverd door een jongere en één door een volwassene. De winnaars krijgen een nieuwe, maar dan duurzame, spijkerbroek vergoed. Zij kunnen de rekening indienen bij de werkgroep Teylingen Fairtrade. Wie de winnaars zijn, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Kijk voor de uitslag van de trekking op www.deteylinger.nl.


Spijkerbroekenactie

Van 24 oktober tot en met 14 november konden mensen hun oude spijkerbroek (voorzien van naam en telefoonnummer en jongeren onder de 18, ook hun leeftijd) inleveren bij vijf kledingwinkels: Melman, Ter Stal, Van Uffelen en Zeeman in Sassenheim en Dames van Dijk in Voorhout. Uit deze stapel van 60 spijkerbroeken worden 1 december twee spijkerbroeken getrokken.


Polder zonder aanlijnplicht

Teylingen n Er komt geen algehele aanlijnplicht voor honden in de Floris Schouten Vrouwen- en Kooipolder. Veehouders hadden hierom gevraagd om schade aan vee te voorkomen. Wethouder Heleen Hooij heeft gesprekken gevoerd met de verschillende partijen en het wordt anders opgelost.

De veehouders stuurden een brief met hun verzoek aan B&W vanwege de loslopende honden in de schapenweitjes. De fractie van het CDA stelde er daarop vragen over. De wethouder heeft vervolgens het gesprek aangeknoopt met de partijen waaronder de stichting Platform Hondenvrienden. "Dat is zeer constructief verlopen en aan het einde van de bijeenkomst is er een gezamenlijke suggestie uitgekomen", kon de wethouder de raadscommissie Bestuur melden. Er komt allereerst een communicatiecampagne over loslopende honden in het buitengebied. De stichting zal actief mensen aanspreken. Er wordt een bord geplaatst met het advies de hond aan te lijnen als deze niet luistert. De wethouder denkt nog na eenzelfde bord ook in Voorhout te plaatsen. (NK)