Afbeelding
Foto: pr./Leonie van Gent

Rotary en gemeente planten bollen tegen polio

Voorhout n ‘End Polio Now’ tulpen sieren vanaf woensdag 2 december park Molentocht. Steven Schrader, voorzitter van de Rotary Club Voorhout en wijkregisseur Irma Crooijmans van de gemeente Teylingen gaan de eerste ‘End Polio Now’ tulpenbollen planten.

De geschikte plek voor deze tulpen werd gevonden door Gerard Dobbe, uitvoerder van de buitendienst van de gemeente Teylingen, die binnenkort met pensioen gaat. Omdat het terrein vóór het appartementencomplex Vivaldi iets oploopt, zijn de letters ‘End Polio Now’ in het voorjaar goed te zien voor alle passanten.


Poliovrij

De Rotary zet zich al tientallen jaren in om Polio de wereld uit te helpen. Onlangs is bekend gemaakt dat heel Afrika officieel poliovrij is. Er zijn echter nog een aantal landen in Azië, waar Polio de kop op steekt. Met de bolplantactie vraagt de Rotary Club Voorhout aandacht voor de noodzaak om de wereld Poliovrij te maken.


Onderhoud

Bau Mol, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van dit appartementencomplex, was direct enthousiast over de actie. De leden van de VVE-groenclub, die rond het complex alle bijhouden, boden direct aan om mee te helpen planten. Ook zullen zij het terrein de komende maanden onderhouden.


In het voorjaar bloeien deze bollen op en kunnen alle passanten genieten van de tekst, in geel met rode kleuren, ‘End Polio Now’.


Gezin in scheiding?         Zorg goed voor jezelf!

Regio n Alle vaders en moeders uit regio Hollands Midden zijn op dinsdag 15 december van harte welkom de webinar ‘Gezin in scheiding? Zorg goed voor jezelf!’ bij te wonen.

Als je relatie eindigt, staat je leven op z’n kop. Dat je kinderen dat ook moeten meemaken, maakt het extra moeilijk. Hoe kun je in deze periode zo goed mogelijk voor je kinderen zorgen? In deze webinar leer je hoe andere vaders en moeders dat deden; vanaf het moment dat ze het nieuws vertelden, tot aan de eerste tijd in twee huizen. Ook krijg je slimme tips van scheidingscoach Anouk Boering. Scheiden zonder schade: dat kan nooit helemaal. Maar als je jouw kinderen in deze periode kunt steunen, scheelt dat enorm. De webinar is op dinsdag 15 december 2020 van 20.00 tot 21.00 uur. Meedoen is gratis. Voor deelname, ga naar www.cjgcursus.nl.


De Columbiaan reikt                 24 zwemdiploma's uit

Voorhout n Zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout had op zaterdag 28 november het tweede afzwem-moment in de coronaperiode. Voorhout is drie A-diploma’s, negen B-diploma’s en twaalf C-diploma’s rijker.

Ondanks de huidige maatregelen ging het afzwemmen gelukkig wel door, maar op een andere manier. Het afzwemmen was zonder ouders, grootouders en andere belangstellenden aan de badrand. Totaal waren er 24 geslaagden, dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat ieder kind veel persoonlijke aandacht krijgt.


Tijdens deze drie afzwemseries werden de lesgevers ook beoordeeld. Een consulente van de “Nationale raad van Zwemveiligheid” kwam controleren of de Voorhoutse lesgevers de lessen aanbieden volgens de laatste zwemnormen. Deze consulente benadrukte nogmaals dat zwemdiploma A staat voor aanleren, de B is van Beter en de C is van Compleet. De lesgevers voegden toe dat het C-diploma het leukste zwemdiploma is. De kinderen kregen buiten hun diploma overhandigd uit handen van zwemjuf Ingrid, zo konden de ouders gelukkig nog een klein beetje meegenieten.


Geslaagden

Voor het A-diploma slaagden; Cas, Yafet en Rahma.

Voor het B-diploma slaagden; Feline, Thara-Aliya, Mohammed, Anaz, Pien, Boaz, Jurre, Hannah en Nina.

De lesgevers zijn ook trots op; Yonatan, Julia, Eefje, Cyara, Rudie, Joppe, Nina, Annabel, Cas-Joost, Feben, Joseph en Johnny. Zij maakten met dit C-diploma hun zwem-ABC compleet.