Katholieke kerken dicht met Kerst

Regio n Parochie Sint Maarten heeft besloten deze Kerst geen vieringen in de zeven kerken van de parochie te houden. Wel wordt er digitaal een viering uitgezonden.

"De kans is heel klein dat het met Kerstmis weer mogelijk zal zijn om met méér dan 30 mensen tegelijk naar binnen te mogen," schrijft een woordvoerder van de parochie. "En stel dat het ineens toch weer meer mensen mogen zijn, dan nog zal dat met een maximum van 100 zijn. Wie mogen er dan naar binnen, en wie niet? Wie bepaalt dat? Loten? Alleen trouwe kerkgangers, dus niet de mensen die graag met Kerstmis eens naar de kerk komen? Kaarten verkopen? Wie de snelste is met aanmelden? Méér vieringen organiseren met zo weinig beschikbare voorgangers en de wetenschap dat na elke viering de kerk eerst een flinke tijd gelucht moet worden? Elke methode die te bedenken is, kent de nodige nadelen. Altijd kunnen er dan mensen teleurgesteld worden, omdat ze niet naar binnen mogen." Alles afwegende heeft de parochie Sint Maarten daarom, met pijn in het hart, besloten dat met Kerstmis alle zeven kerken gesloten zijn. Dat wil uiteraard niet zeggen dat Kerstmis 2020 niet gevierd wordt: er komen één of twee digitale vieringen die iedereen thuis mee kan vieren.


Open inzameling bij Voedselbank

Teylingen n In een aantal supermarkten staat op zaterdag 12 december een groep vrijwilligers met boodschappenlijstjes om spullen te vragen voor de Voedselbank Teylingen. Door het coronavirus kan dat echter niet bij alle supermarkten. Er is daarom besloten om een open inzameling te houden, van 10.00 tot 17.00 uur bij de Parklaan 176B in Sassenheim. Er is vooral behoefte aan houdbare producten zoals groente in blik, verzorgingsproducten, schoonmaakproducten en koffie.


Winter in beeld

Redactie n In de laatste krant van 2020 maakt de redactie graag ruimte vrij voor de mooiste winter-/kerstfoto's. De invulling is u aan, als het maar in decembersferen is. Wilt u meedoen? Stuur dan uiterlijk zondag 20 december een of meerdere foto's (minimaal 500 kb en als .jpg-bestand) in naar redactie@deteylinger.nl. De redactie maakt een selectie, die wordt geplaatst in de krant van woensdag 23 december.