Binnenplein van De Coy met het perkje.
Binnenplein van De Coy met het perkje. Foto: pr.

Onvrede over volle papierbakken

Teylingen n Een inwoner uit Sassenheim heeft een mail naar de gemeente gestuurd over de volle papierbakken.

Door Nico Kuyt

De schrijver heeft grote moeite zijn oud papier in een daartoe bestemde bak te werpen. In een tijdsspanne van zes weken moest hij al drie keer het milieu belasten door met de auto heel Sassenheim rond te rijden om een plek voor het papier te vinden. “De laatste keer vonden we gelukkig in Abbenes een lege container! We troffen in Sassenheim de containers overvol aan en het papier, wat kennelijk naast de bakken was gezet, waaide over de straat. We hebben al diverse keren de gemeente gebeld, het in het gemeentehuis aan de balie gemeld en via Fixi. ´Vroeger´ konden we het oud papier gewoon op de hoek van de straat zetten en dan werd het netjes opgehaald door de voetbalvereniging. Is het voor de gemeente nou zo moeilijk om nog meer extra bakken te plaatsen, zodat de inwoners hun papier normaal weg kunnen brengen?”, zo uit de schrijver een wens.


De mail staat als een ingekomen stuk op de agenda van de raadscommissie Bestuur van 13 januari 2021.


Lions zamelen DE-punten in voor de Voedselbank

Regio n In de maand december zamelen Lionsclub Bollenstreek en Lionsclub Warmond Slot Teylingen DE-koffiepunten in voor de Voedselbanken in Lisse, Hillegom en Teylingen. De waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank. Vorig jaar leverde deze actie landelijk zo'n 134.000 pakken koffie op.

Ook dit jaar werken de supermarkten weer graag mee en staan op meerdere locaties herkenbare inzamelboxen waar klanten hun DE-punten kunnen inleveren. De gehele maand december zijn DE-punten (liefst gebundeld en geteld) in Teylingen in te leveren bij de Albert Heijn in Sassenheim. De bonnen opsturen kan ook, naar Frank Verouden, Mariastraat 36d, 2181 VC Hillegom.


Bij de Voedselbank komen mensen die tijdelijk niet zelf hun voedsel kunnen betalen. Met voedselhulp kunnen zij toch een paar dagen per week goed eten en is er ruimte om problemen aan te pakken. Voor velen is koffie belangrijk, maar koffie is duur. Via voedselpakketten kan er daarom maar heel af en toe een pak koffie meegeven worden, terwijl veel mensen er dol op zijn.


SOS zoekt kunstwerk voor op binnenplein De Coy

Sassenheim n Al ruim drie jaar beschikt Stichting Oud Sassenheim over haar onderkomen. Met man en macht is er aan geklust om het pand van binnen de juiste bestemming te geven. Expositiezaal, een zaal voor inloop en lezingen, archiefruimten, etc. Dit alles is al een poos geleden gerealiseerd.

Voor buiten zint de SOS op plannen om het oude schoolplein beter aan te kleden. Op de plaats van de oude fietsenstalling komt mogelijk een nieuwe uitbouw voor het archief. Voor de zandbak van de oud basisschool wordt nog een goede bestemming gezocht. Thans is er een perkje in gemaakt, maar de SOS wil er een meer originele bestemming aangeven. Er zou een onderhoudsvriendelijk kunstwerk ingezet kunnen. Een blikvanger die het plein het jaarrond meer allure geeft.


Het bestuur zoekt een ontwerper/eigenaar of kunstenaar die iets wil bedenken voor het perkje. Het mag ook een oud ornament zijn of een bestaand kunstwerk, liefst met betrekking op Sassenheim of de streek. Voorwerpen, die agrarisch erfgoed zouden worden genoemd of gebruikt werden in een oud ambacht, worden ook niet uitgesloten.


Ideeën insturen

De stichting vergoedt de materiaal- of herstelkosten van het uiteindelijk uitgekozen idee. Het gaat om de eer en om iets beeldends dat recht doet aan de locatie of de regio.


Ideeën kunnen tot het eind van het jaar worden gemaild naar info@stichtingoudsassenheim.nl. Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij SOS secretaris Paul de Baan 0252-215622.