In het voorjaar bloeien deze bollen op en kunnen alle passanten genieten van de tekst (in geel met rode kleuren) ‘End Polio Now’. | Foto: pr.
In het voorjaar bloeien deze bollen op en kunnen alle passanten genieten van de tekst (in geel met rode kleuren) ‘End Polio Now’. | Foto: pr. Foto: pr.

Tulpen sieren park Molentocht

Voorhout n Steven Schrader, voorzitter van de Rotary Club Voorhout en wijkregisseur Irma Crooijmans van de gemeente Teylingen plantten op woensdag 2 december de eerste ‘End Polio Now’ tulpenbollen. De geschikte plek voor deze tulpen werd gevonden door Gerard Dobbe, uitvoerder van de buitendienst van de gemeente Teylingen, die binnenkort met pensioen gaat. Omdat het terrein vóór het appartementencomplex Cantate iets oploopt, zijn de letters ‘End Polio Now’ in het voorjaar goed te zien voor alle passanten. De Rotary zet zich al tientallen jaren in om Polio de wereld uit te helpen. Onlangs is bekend gemaakt dat heel Afrika officieel poliovrij is. Er zijn echter nog een aantal landen in Azië, waar Polio de kop op steekt. Met de bolplantactie vraagt de Rotary Club Voorhout aandacht voor de noodzaak om de wereld Poliovrij te maken.