Verkoop van boerderij aan Leidsevaart 3(A)

Voorhout n Het CDA stelt vragen bij de verkoop van de voormalige boerderij aan de Leidsevaart 3(A). De gemeenteraad is hier vooraf niet in gekend, terwijl het verknoopt is met de uitbreiding van sportpark Elsgeest.

Ten behoeve van de uitbreiding van de sportvelden koopt de gemeente in het najaar van 2017 de voormalige boerderij en de gronden eromheen. Uit een recente raadsmemo blijkt nu dat het pand weer is verkocht en aan de huidige eigenaren overgedragen. Maar vooraf is dat de gemeenteraad niet voorgelegd of daarover geïnformeerd. Het CDA wil nu van B&W weten hoe dit zo is gelopen en stelt schriftelijke vragen. Waarom is er gekozen voor een woonbestemming? Daardoor moesten extra kosten gemaakt worden voor de sportvelden, zoals de aanleg van een geluidsscherm voor 50.000 euro. Nu het onroerend goed is verkocht en er sprake is van een woonbestemming, wil het CDA weten of B&W kan garanderen dat er geen conflict zal optreden tussen de belangen van de gebruikers van het sportpark Elsgeest en de bewoners van het verkochte onroerend goed. (NK)


Vragen over woning op bollengrond

Voorhout n De aanvraag voor een vergunning voor de bouw op eerste klas bollengrond van een burgerwoning aan de Oude Herenweg naast nummer 19, heeft vragen opgeroepen bij de fracties van CDA, GroenLinks en Groen en Leefbaar Teylingen.

De aanvraag is nog gebaseerd op de oude provinciale Ruimte voor Ruimte-regeling waarbij in het buitengebied gebouwd kan worden als elders wordt opgeschoond. Nu is er evenwel de Greenportontwikkelmaatschappij (GOM) in de plaats gekomen met de Intergemeentelijke Structuurvisie Duin- en Bollenstreek (ISG). De ISG bewaakt dat minimaal 2.625 hectare, waarvan zoveel mogelijk bestaande eerste klas bollengrond, behouden blijft, het buitengebied zoveel mogelijk open blijft en (lint)bebouwing wordt tegengegaan. De fracties wensen nu onder andere van B&W te vernemen op welke wijze bij de beoordeling van deze aanvraag rekening gehouden wordt met de letter en geest van de ISG en wat de relatie is tussen deze aanvraag en de GOM. (NK)


Gwen Spies volgt Piet van Arkel

Streek n Gwen Spies wordt de nieuwe directeur-bestuurder bij Welzijnskwartier. Per 1 januari 2021 volgt zij vertrekkend directeur Piet van Arkel. Welzijnskwartier is de brede welzijnsorganisatie in de Duin- en Bollenstreek, en is onder andere verantwoordelijk voor het jongerenwerk in Teylingen. Spies is aangesteld om de toekomstvisie van Welzijnskwartier ten uitvoer te brengen.