Jacoba van Beierenfonds

fonds n Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen wil een brug slaan tussen initiatiefnemers en geldbronnen. Het lokale fonds werft, beheert geld en besteedt dit aan lokale projecten die de leefbaarheid verbeteren. Met inzet van kennis en het netwerk wil het fonds zoveel mogelijk inwoners van Teylingen in beweging brengen om initiatieven op te pakken en tot realisatie te brengen. De funding van dit fonds wordt gerealiseerd in samenwerking met de overheid en met landelijk opererende fondsen.


Contact via jvbteylingen@gmail.com en www.jacobavanbeierenfonds.nl.


HLT Uitdaging

uitdaging n HLT Uitdaging is een stichting die in Teylingen, Lisse en Hillegom het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleert. Dat wil zeggen: vragen vanuit het vrijwilligersveld/stichtingen/verenigingen ophalen en matchen met gratis aanbod vanuit het lokale bedrijfsleven. Het gaat daarbij om het faciliteren van ruimte en/of leveren van materialen, zorgen voor extra menskracht (voor een klus) en kennisoverdracht (bijvoorbeeld een lezing of workshop). Dit alles is met gesloten beurs, dus geen kosten voor vrijwilligers of het bedrijfsleven.


Contact via Erika van der Heijden: 06 29048432, erika@hltuitdaging.nl of www.hltuitdaging.nl.


Gemeente

gemeente n Elk initiatief begint met een idee. Een idee om de straat wat fleuriger te maken of om eenzaamheid in de buurt tegen te gaan. Maar er is nog veel meer denkbaar als het gaat om een wijk te verbeteren. Het maakt niet uit of een idee groot of klein, langdurig of kort is. Wijkregisseurs Irma Crooijmans en Loes Massaro geven advies. Ze helpen graag om een idee concreet te maken en op te starten. Ze geven voorbeelden, tips en adviezen, en helpen financiering te zoeken of in contact te brengen met andere partijen.


Contact via het algemene nummer 14 0252 of via i.crooijmans@hltsamen.nl of
L.massaro@hltsamen.nl.


Welzijn Teylingen

welzijn n Welzijn Teylingen stimuleert en ondersteunt vrijwilligerswerk in Teylingen. Ze zijn er voor vrijwilligers en inwoners die vrijwilligerswerk willen doen. En voor vrijwilligersorganisaties. Daarmee ondersteunen ze een bloeiend verenigingsleven. En ze maken zichtbaar hoeveel vrijwillig iets doen. Hoofdpunten uit de activiteiten zijn het waarderen van vrijwillige inzet door middel van de Teylinger Prijs, promotie voor vrijwilligerswerk en ondersteunen van organisaties met informatie en kennis. Bijvoorbeeld via cursussen of de nieuwsbrief.


Contact via Maria Zwart: 06-19558510 of
m.zwart@welzijnteylingen.nl.