Afbeelding
Foto: pr.

Digitaal spreekuur

Teylingen n De Bibliotheek Bollenstreek heeft in alle vestigingen van Teylingen digitale spreekuren. In alle vestigingen staan na 19 januari wekelijks digitale vrijwilligers voor je klaar om je vragen te beantwoorden. In Sassenheim op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur, in Voorhout op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en in Warmond op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur. De spreekuren zijn gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Je hebt een computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader. En tijdens het gebruik van deze apparaten loop je tegen vragen aan. Bijvoorbeeld over het zoeken op internet, apps, social media, instellingen op je apparaat of verzenden en ontvangen van email. Al deze vragen kun je stellen tijdens het digitaal spreekuur. Ook vragen over de digitale dienstverlening, zoals ebooks, de luisterbieb of de website van de bibliotheek worden beantwoord.

Heb je vragen over je mobiel, laptop of tablet, neem dan je apparaat mee naar het spreekuur. Als je e-books wilt lenen voor je e-reader, neem dan zowel je laptop als je reader mee (en je inloggegevens).

We willen je met nadruk wijzen op de extra coronamaatregelen die worden genomen tijdens de spreekuren, zoals het verplicht dragen van een mondkapje, anderhalve meter afstand en de handen desinfecteren.


Kerst- nieuwjaarswens in bijzondere tijden

Hoofdredactie n Het hele jaar door wordt de krant bezorgd door de bezorgers van Reclamediensten de Schakel en aan het einde van het jaar krijgt u de kans om de bezorger persoonlijk, in de vorm van een kleine fooi, te bedanken. Een traditie die er dit jaar net iets anders uit zal zien.

Om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken, hebben wij dit jaar de mogelijkheid om contactloos te betalen. Daarnaast zullen wij de bezorgers vragen om een mondkapje te dragen wanneer ze bij u aan de deur komen. Mondkapjes zijn door ons verstrekt. Iedere bezorger krijgt een kaart mee met daarop 4 persoonlijke QR-codes. Door één van deze codes te scannen kan er via uw betaalapp een bedrag van €0,50; €1,00; €2,00 of €5,00 geschonken worden. Werkt de QR-code niet of wilt u een ander bedrag overmaken? Dan mag de betreffende bezorger zijn/haar IBAN-nummer doorgeven. Uiteraard bent u ook vrij om een contante of geen fooi te geven.

Uiteraard is het geven van een fooi vrijblijvend. Wel zal de bezorger, die door weer en wind u de huis-aan-huiskrant bezorgt, hier zeer blij mee zijn.