Bibliotheken weer dicht

Teylingen n Als gevolg van de aangescherpte maatregelen zijn ook de bibliotheken tot en met 19 januari gesloten. Het is wel mogelijk om vanaf donderdag 17 december via de Ahaalbieb boeken te lenen.

Bij de eerste lockdown in het voorjaar zette de Bibliotheek Bollenstreek de AfhaalBieb op. Omdat de bibliotheken een week erna weer open mochten, werd er weinig gebruik van gemaakt. Nu alle vestigingen opnieuw dicht moeten, wordt er opnieuw gebruik van gemaakt.


AfhaalBieb

Bij de AfhaalBieb kunnen leden via www.bibliotheekbollenstreek.nl boeken reserveren en vervolgens de gereserveerde boeken ophalen bij hun eigen bibliotheek. Leden zonder computer kunnen met vragen of verzoeken terecht via het telefonisch spreekuur. Op dit moment is nog niet bekend welke tijden dat zijn.

Luisterboeken en e-books zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar in de Online Bibliotheek.
        

BezorgBieb

Indien leden door fysieke omstandigheden niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen zij gebruik maken van de Boeken BezorgBieb. Vrijwilligers brengen de materialen dan naar de leden toe. De bibliotheek wil haar capaciteit zoveel mogelijk beschikbaar houden voor mensen die het écht nodig hebben, maak daarom alleen gebruik van deze service als het echt niet anders kan. Meer hierover op de website van Bibliotheek Bollenstreek.


Geen boetes

Heb je nog boeken of andere materialen thuis, dan hoef je ze niet in te leveren. De uitleentermijn schuift namelijk op. Je krijgt geen boete tijdens de sluiting, laat de bibliotheek weten.


Alle activiteiten die tot en met 19 januari stonden gepland worden verplaatst of vinden online plaats. Daarover wordt binnenkort geïnformeerd via www.bibliotheekbollenstreek.nl.