Afbeelding
Foto:

Leerlingen Emmaüs zetten zich in voor Voedselbank en ouderen in de buurt

Voorhout n Op basisschool Emmaüs gaat veel aandacht uit naar burgerschapsonderwijs. Leerkrachten nemen de tijd om leerlingen te laten inzien hoe zij hun steentje op een positieve manier kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Een voorbeeld is het inzamelen van producten voor de Voedselbank, waar zij vorige week mee zijn gestart. Daarnaast hebben zij kerstkaarten gemaakt voor eenzame ouderen. Deze week worden veel gezinnen en ouderen blij gemaakt.


Kerstkaarten voor de buurt

“Juist in deze bijzondere periode waarin corona nog altijd de overhand heeft, willen wij de kwetsbare groepen van de samenleving extra ondersteunen”, licht Ilse Bierman, directeur op basisschool Emmaus, toe.


“Dit is een belangrijk onderdeel dat wij willen meegeven aan onze leerlingen.”


Ook de omwonenden in de Bonekruidstraat worden niet vergeten. Zij ontvangen allemaal een zelfgeschreven kaart van één van de leerlingen uit groep zes. “Onze buren vormen onze directe omgeving. Ook hen wensen wij in deze bijzondere tijden, een mooie kerst toe”, aldus Bierman.


Kerstkaarten van de Buitenplaats

Warmond n In de laatste weken voor de kerstvakantie hebben alle kinderen van de onderbouw en de middenbouw van basisschool de Buitenplaats in Warmond hard gewerkt aan het maken van een heel veel kerstkaarten.

Alle kaarten zijn uiteindelijk door de juffen gesorteerd en in een zak gedaan voor de verschillende seniorencomplexen in Warmond. Daarna zijn de kaarten drie dagen “in quarantaine” gegaan en vervolgens zijn ze bezorgd bij verschillende appartementencomplexen en bij bewoners van een gasthuis in Warmond. Er is door de verschillende bewoners erg positief gereageerd op deze warme actie van de school. De kerstkaarten actie was bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan en om extra aan elkaar te denken in deze coronatijd. De kinderen hebben ervoor gezorgd dat zeker 200 huishoudens een kaart hebben gekregen.


Achtbaan verrast toch de Voedselbank

Voorhout n Vanwege de plotselinge sluiting van de scholen werden veel kerstactiviteiten aangepast. Ook bij basisschool de Achtbaan moesten ze improviseren.

Elk jaar staan er activiteiten gepland voor de laatste twee weken rondom Kerst. De schoolgebouwen van de drie locaties waren prachtig versierd, maar helaas konden de leerlingen er niet lang van genieten. Vanwege de sluiting van de scholen op woensdag 16 december werd het improvisatietalent van de leerkrachten aardig op de proef gesteld. Een kerstsprookje dat 16 december stond gepland om door de kleuters van de Beukenrode opgevoerd te worden, kon gelukkig nog naar de dinsdagmiddag verplaatst worden. Het kerstontbijt dat voor 17 december stond gepland, kon helaas niet doorgaan. De kerststollen die daarvoor al ingekocht waren, werden dinsdagmiddag als extraatje samen met kerstchocola opgesmikkeld door de leerlingen.



Elk jaar zetten de drie locaties van OBS de Achtbaan zich in voor een goed doel. Dit jaar was gekozen voor de Voedselbank Teylingen. Ondanks de ingekorte tijd door de sluiting van de scholen hebben leerlingen en ouders ruim 30 overvolle kratten kunnen vullen. Een ware prestatie in zo'n korte tijd. Nora, Tom en Tijn zetten dinsdagmiddag hun laatste artikelen in de kratten.

Afbeelding
Een kerstsprookje dat 16 december stond gepland om door de kleuters van de Beukenrode opgevoerd te worden, kon gelukkig nog naar de dinsdagmiddag verplaatst worden. | Foto: pr.