Raadslid Manon van Dijk ontvangt de handtekeningen voor de komst van een belbus. | Foto: archief
Raadslid Manon van Dijk ontvangt de handtekeningen voor de komst van een belbus. | Foto: archief Foto: Nico Kuyt

Manon van Dijk neemt afscheid van de raad

Teylingen n Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar heeft CDA-raadslid Manon van Dijk afscheid genomen. Vanwege een verhuizing naar Voorthuizen is zij genoodzaakt de raad te verlaten. Carla Hilverda neemt haar plaats in.

Door Nico Kuyt

Het meest kenmerkende politieke feit van Van Dijk is haar vastbijtende inzet voor de komst van een belbus. Het zorgde voor stevige debatten in de raadzaal. Van Dijk diende een motie in waarin B&W werd opgeroepen de komst van een soort van vraagafhankelijk vervoer te onderzoeken om zo de mobiliteit van ouderen en mindervaliden te vergroten. De belbus kwam er overigens niet. "Maar Van Dijk heeft haar politieke talenten laten zien met een groot inlevingsvermogen en enthousiasme", zo kenschetste burgemeester Carla Breuer haar tijdens het afscheid. De burgers vonden haar als klankbord. "Je hebt je als een echte volksvertegenwoordiger getoond en dingen op een originele manier willen aanpakken. Niets was jou te dol. Een enthousiaste warme persoonlijkheid. Het is echt jammer dat je ons gaat verlaten", zo zwaaide de burgemeester haar af met de overhandiging van de gebruikelijke geschenken.


CDA-fractievoorzitter Reny Wietsma prees haar zeer toegevoegde waarde in de fractie. "Altijd een frisse kijk op de onderwerpen. En echt voor iets kunnen gaan. Een heel mooi sociaal mens", aldus Wietsma. Het afscheid trof Van Dijk zeer. Zij onderstreepte dat het luisteren naar de inwoners en het zich openstellen voor ieders mening de taak en opdracht is voor een politicus. "Iedereen heeft een stem en het recht deze te uiten", stelde zij en vergastte de oorschelpen van de raadsleden vervolgens met een laatste liedje.


Nieuw raadslid

Carla Hilverda is geïnstalleerd als raadslid, de nummer zeven van de kandidatenlijst. Haar roots liggen in Warmond, schoof daarna op naar Sassenheim en kwam uiteindelijk tot rust in Voorhout. Ze heeft verschillende functies gehad in onder andere het bankwezen als accountmanager, vrijwillig voorzitter van Unicef Bollenstreek en zelfstandig juridisch adviseur bij gemeenten en woningcorporatie.