Vlnr Ben Zwetsloot en Rob v.d. Velde (beide R.K. kerkbestuur), Aad v.d. Geest, (SOS), Chris Breeschoten (HKV) en Aad Boer (Warmelda)
Vlnr Ben Zwetsloot en Rob v.d. Velde (beide R.K. kerkbestuur), Aad v.d. Geest, (SOS), Chris Breeschoten (HKV) en Aad Boer (Warmelda) Foto: pr.

Informatie bij beeldbepalende panden

De gezamenlijke historische verenigingen van Teylingen hebben op maandag 26 oktober een eerste informatiebord voor beeldbepalende panden onthuld. Bij de St. Bartholomeuskerk in Voorhout hangt nu een ANWB-informatiebord. Er zijn nog veertien borden in Voorhout, Sassenheim en Warmond geplaatst. De teksten waarop in hoofdlijnen de geschiedenis en kenmerken van het betreffende gebouw vermeld staan, worden ondersteund door een zogenaamde QR-code. Deze code kan met een smartphone worden gescand waarmee een onderliggende internetpagina geopend wordt met daarin veel details en afbeeldingen van het betreffende pand. De gemeente heeft de intentie uitgesproken dat er drie jaar lang een vijftiental informatieborden per jaar zullen kunnen worden geplaatst en gefinancierd. De ANWB die als producent hierbij betrokken is biedt daarbij een korting van 50 procent op de gangbare kostprijzen.