Andrea Bouma werd al eerder nationaal jeugdkampioen. Nu heeft ze ook bij de senioren haar eerste gouden medaille binnen. | Foto: pr. Foto: pr.

Andrea Bouma Nederlands kampioen

Andrea Bouma is bij de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek eerste geworden op de 400 meter. De sprintster uit Teylingen won het goud in een tijd van 53,87. Het is voor Bouma een mooie beloning na een revalidatieperiode van twee jaar, waarin meerdere blessures haar aan de kant hielden. Bij het NK stond ze er echter weer. Het werd een spannende finale door de concurrentie, zeker zes dames zijn snel genoeg om de winst te pakken, en door de wind, die behoorlijk aanwezig was op de finale zondag. In het laatste deel van de finale haalde Bouma op het rechte stuk de andere atleten in en won. De op Papendal trainende en wonende atlete heeft dit jaar al meerdere keren haar fitheid kunnen tonen. In juli liep zij met 53,53 op de 400 meter een dikke verbetering van haar persoonlijk record. En nu Nederlands kampioen. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen, een plek in het 4x400 meter estafetteteam lijkt opeens zeer realistisch.