Afbeelding
Foto: pr.

Felicitaties voor 100-jarige

Voorhout n Op zondag 27 december bereikte mevrouw Van der Meer – van der Burg uit Voorhout de leeftijd van 100 jaar. Burgemeester Breuer verraste de jarige door persoonlijk bloemen en felicitaties langs te brengen.

Paula van der Burg werd op 27 december 1920 geboren in een middenstandsgezin in Den Haag. Tijdens de oorlog zong zij bij een meisjeskoor en later bij het Residentiekoor, waar ze mooie stukken leerde. Dit alles gaf haar veel vreugde.


In 1947 trouwde Paula met Harry van der Meer en openden zij een slagerij in Den Haag. Het was een hele drukke, maar ook gezellige tijd; ze kregen een gezin met vijf kinderen.


Positief

In 1986 verhuisde het gezin Van der Meer naar Voorhout, helaas overlijdt Harry twee jaar later. Paula blijft echter positief, maakte met veel voldoening kostuums voor Jeugdmuziektheater De Speelkring en speelt nog steeds graag bridge. Al met al een vol leven.


En hoe word je zo oud? “Positief denken, bezig blijven, gezond eten, leven met de liefde voor kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, familie en vrienden en met het vertrouwen in mijn geloof, “ zegt Paula van der Meer is dankbaar.


Zijn giften in de bijstand een inkomen?

Teylingen n De fractie van het CDA overweegt een motie in de komende gemeenteraad in te dienen over in hoeverre giften in natura, zoals voedsel en kleding aan mensen in de bijstand, via de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) gerekend moeten worden als inkomen.

Door Nico Kuyt

De aanleiding is een lotgeval van een vrouw in de gemeente Wijdemeren die 7.000 euro aan uitkering moet terugbetalen vanwege boodschappen die ze ontving van haar moeder. Het geval kreeg landelijke aandacht. Het noopte het Teylingse CDA om aan B&W vragen te stellen in hoeverre dit ook in Teylingen geldt. Overigens heeft de gemeente niet eerder geheel of gedeeltelijk giften in natura teruggevorderd, zo vermeldde B&W op raadsvragen. Maar de CDA-fractie wenst over het onderwerp een verruiming. Volgens wethouder Arno van Kempen is er echter bij het toekennen en uitvoeren van bijstand altijd sprake van maatwerk. De bijstand is een aanvulling op wat mensen al hebben.


Voor diverse fracties in de raadscommissie Welzijn ging het voorstel van het CDA dan iets te snel en vereiste een nadere afweging. Zo zijn er andere groepen die zelfs meer getroffen worden door de crisis, zoals ZZP´ers en mensen die hun werk kwijt raken. Andere fracties schaarden zich achter het CDA. Deze overweegt nu een motie in te dienen in de komende raadsvergadering op 28 januari.


Is een kind online wel veilig?

Regio n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert een webinar over Kind en Media voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd? Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen.



Tijdens deze webinar krijg je als ouder informatie over ontwikkelingen van deze tijd, de beleefwereld van je kind en de mogelijkheden van het online zijn. Ook krijg je handvatten voor de opvoeding van je kind op het gebied van beeldschermgebruik.


Deze webinar is speciaal voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar en vindt plaats (online) op dinsdag 19 januari, van 20.00 tot 21.30 uur. Kosten bedragen 5 euro per persoon. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.