Alle tuinen groen

Regio n De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn afgelopen najaar gestart met het programma ‘Alle Tuinen Groen!’ Inwoners kunnen dinsdag 26 januari een gratis workshop volgen met als thema: Kennismaken met een levende tuin. Tijdens deze workshop van IVN Natuureducatie leren de deelnemers wat een levende tuin is en oefenen ze in een praktische opdracht hoe een tuin natuurlijker en diervriendelijker kan worden gemaakt. Vragen over de eigen tuin kunnen worden gesteld aan de experts. Aanmelden via: www.ivn.nl/groenetuin2020.


Genoeg leden op stembureaus

Teylingen n Voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer hebben zich genoeg stembureauleden aangemeld. In Teylingen kan op 15, 16 en 17 maart worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden.


Coco kan het!

Teylingen n De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari. Het voorleesfeest voor peuters en kleuters draait dit jaar rondom het Prentenboek van het jaar Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen.nLees en luister, speel en knutsel, dans en zing mee met Coco via www.bibliotheekbollenstreek.nl.