Miljoenen voor Voorhoutse loten

Voorhout n De PostcodeKanjer van de Nationale Postcode Loterij is gevallen in Voorhout. In de winnende postcode spelen 17 deelnemers mee met in totaal 26 loten. Zij winnen ieder minimaal 1 miljoen euro.

De winnende postcode is 2215. In totaal spelen er 4796 loten mee in deze wijk. De 54,9 miljoen euro wordt voor de helft verdeeld onder de deelnemers die meespelen in de winnende wijk. De andere helft gaat naar de deelnemers van de winnende postcode aangevuld door de twee letters. Iedere deelnemer met de postcode 2215 wint op zijn minst 6.107,08 per lot. Om te voorkomen dat mensen bijeenkwamen, stelt de loterij dit jaar de winnaars op een persoonlijke manier op de hoogte van de winst. Het prijzengeld wordt binnen twee weken uitbetaald.


Minder besmettingen

Teylingen n De daling van het aantal besmettingen zet door. Werden er in Teylingen in de eerste week van januari nog 98 besmettingen vastgesteld, vorige week waren dat er nog maar 61. Het is het laagste aantal gemeten sinds begin oktober.

De vaccinatiebereidheid in de regio Hollands Midden is toegenomen. Dat blijkt uit het gedragsonderzoek van de GGD, dat in december en januari is afgenomen. In november gaf 59 procent van de ondervraagden aan zich te willen laten vaccineren, inmiddels is dat percentage gestegen naar 82 procent. Onder zorgmedewerkers is de vaccinatiebereidheid gestegen van 47 procent naar 77 procent.

Op vrijdag 15 januari is de GGD Hollands Midden gestart met het vaccineren van zorgpersoneel. Het vaccineren van 60-plussers begint naar verwachting half februari. Of dit ook echt per half februari gaat gebeuren is afhankelijk van de levering van vaccins door de fabrikanten.