Afbeelding
Foto: pr.

Coördinator Bewegend leren op De Regenboog

Voorhout n Juf Annette Dwarswaard behaalde kort geleden, het diploma Coördinator bewegend leren op school. De Regenboog is daarmee een van de vijf scholen in Nederland die een coördinator bewegend leren in het team heeft. De taak als coördinator is onder meer het informeren en motiveren van de collega’s en het zorgen voor borging van bewegend leren binnen het lesprogramma.

Sinds dit schooljaar is bewegend leren een van de vier pijlers van De Regenboog. Het team ziet een belangrijke meerwaarde in het combineren van bewegen en leren. Onderzoek toont aan dat deze twee activiteiten elkaar kunnen ondersteunen. Bewegen is de basis voor de ontwikkeling van het kind, waardoor kinderen met plezier gaan leren. Bewegend leren wordt ingezet in de onderbouw en de bovenbouw. Een combinatie van bewegen en leren zorgt ervoor dat kinderen zelfverzekerder worden en succeservaringen kunnen opdoen. Bewegend leren stimuleert ook het lerend vermogen van kinderen.


Klimklas

In de afgelopen jaren is er op De Regenboog al veel aandacht besteed aan bewegend leren. Dit gebeurt onder meer door inzet van De Klimklas. Juf Annette, die al eerder de opleiding Psychomotorisch kindercoach heeft afgerond, begeleidt in de Klimklas kinderen met leeruitdagingen individueel, waarbij bewegen en het aanleren van bewegingspatronen wordt ingezet. Sinds dit schooljaar heeft de Klimklas een vaste plek gekregen binnen de school. In de periode van thuisonderwijs worden tijdens de online lessen ook beweegspelletjes ingezet en zorgen de gymdocenten voor uitdagende activiteiten. De Regenboog is dus volop in beweging.


Jarige OVV krijgt cadeautje van Kringloop Herenstraat

Voorhout n Kringloopwinkel Herenstraat 63 staat erom bekend dat zij doneert aan allerlei goede doelen en stichtingen die zich inzetten voor inwoners uit de gemeente Teylingen. Dit keer mocht de jubilerende Oranje Vereniging Voorhout uit handen van de vrijwilligers Toos Plug en Wil Jansen een cheque ontvangen van 8000 euro. Voorzitter Ton Wolvers nam samen met een aantal medebestuursleden en commissieleden deze check in ontvangst.

Oranje Vereniging Voorhout viert in 2021 haar 75ste verjaardag. Wie kent tijdens de kindercorso, Koningsdag (voorheen Koninginnedag) en de kerstmarkt het Oranjetreintje niet. Al ruim 14 jaar rijdt het treintje tijdens deze evenementen door Voorhout en het is al verschillende keren uitgeleend aan andere verenigingen. Al heel wat kinderen en ouders hebben een ritje mogen maken met het treintje. Dit treintje wordt al die jaren voorgetrokken door een trekker, die rijdt op brandstof. Deze trekker heeft nu een aantal technische mankementen en voldoet niet meer aan de normen en eisen van deze tijd en is toe aan vervanging. In het jubileumjaar wil de OVV de trekker vervangen door een 100 procent elektrische trekker en hiermee wil zij ook graag bijdragen aan een schoner en beter milieu. De OVV dankt hierbij Kringloopwinkel Herenstraat 63 voor deze prachtige bijdrage. Zodra de nieuwe trekker er is hoopt zij in de toekomst weer veel kinderen en ouders te mogen rondrijden door het dorp.

Afbeelding