Afbeelding
Foto: pr.

Vrijwilligers van extra waarde in hospice

Regio n ‘Gelukkig je bent er.’ Slechts vier woorden, maar van véél betekenis. Als vrijwilliger in Hospice Duin- en Bollenstreek ben je er namelijk niet alleen voor de gasten maar ook voor hun naasten. En niet te vergeten ben je er ook als ondersteuning van je collega vrijwilligers en verpleegkundigen.

In de afgelopen periode is het coronavirus gelukkig buiten de deur gebleven. Hierdoor was het hospice in staat nog voldoende bezoekmomenten te kunnen bieden in een verdrietige periode van afscheid nemen. Dit alles wel met in acht neming van de landelijke richtlijnen.


Waarde van vrijwilligers

In deze maanden hebben ze meer dan ooit ervaren van hoeveel waarde de vrijwilligers zijn toen zij even niet ingezet mochten worden in de eerste coronaperiode. Vrijwilligers maken écht het verschil! Gelukkig zijn de vrijwilligers nu weer actief in het hospice aanwezig. Vanzelfsprekend op gepaste afstand en met voldoende beschermende middelen als dit nodig is.


Gelachen en gehuild

Als vrijwilliger in het hospice ben je er voor mensen die nog maar kort te leven hebben. In een huiselijke en sfeervolle omgeving bied je zorg aan mensen in hun laatste levensfase. En in dit huis wordt gelachen en gehuild en is het er naast rustig en sereen ook vaak heel gezellig en levendig.


Wil jij er ook voor anderen zijn en ben je na het lezen enthousiast geworden om vrijwilliger te worden en deel uit te maken van een warm, kundig en gezellig team dan kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier wat je kunt vinden op www.hospiceduinenbollenstreek.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator 0252-227139.


TOP wint van DVO

Sassenheim n In de tweede wedstrijd van het Korfbal League seizoen had TOP aan één goede helft voldoende voor de zege. Tegenstander DVO/Accountor had vorige week een onverwachte nederlaag geleden en wilde een goed resultaat neerzetten tegen TOP, dat het altijd lastig heeft in de uitwedstrijden tegen DVO. Na een sterke eerste helft, een hoog rendement en een ruststand van 10-18 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. TOP kon de teugels laten vieren waardoor de eindstand een wat vertekend beeld gaf.

Bij TOP kwam er weer een damesblessure bij. Julia Schuiling raakte op de training geblesseerd aan haar kuit en zal de komende weken niet kunnen spelen. Haar vervangster was Roos Verheugt.

TOP startte scherp aan de wedstrijd, want de eerste actie naar binnen van Nick Pikaar leverde gelijk een strafworp op. Diezelfde Pikaar, die topscoorder werd met 8 goals en een hele sterke wedstrijd speelde, zorgde ook voor de 0-2. Tot 4-4 kon DVO bij blijven, daarna schoot het scoringspercentage van TOP omhoog. DVO had geen antwoord op het spel van TOP en bij vlagen liet de ploeg zien waar het weer toe in staat is. Celeste Split was als vanouds zuiver met de vrije bal en haar acties naar binnen. Met rust had TOP al een ruime voorsprong van 10-18.


Na rust hield de coach van DVO tot veler verrassing zijn topschutter aan de kant. Dit kwam het spel van DVO ten goede, want de rebound werd veel beter verzorgd dan in de eerste helft. DVO kon daardoor langzaam wat beter in de wedstrijd komen en ging beter schieten. TOP begon wat slap aan de tweede helft, maar bij 14-19 werd er weer een run van vijf goals gemaakt. De 14-24 van Pikaar was een goal na heerlijk samenspel in het vak. Zo bleef de voorsprong in stand, maar DVO kroop toch langzaam dichterbij. TOP was vooral de laatste 10 minuten minder scherp. De winst kwam echter nooit in gevaar, maar DVO bleef wel strijd leveren en scoren. De laatste goal voor TOP was een mooi jumpshot van Mick Snel (27-31).


Nog twee cheques voor OVV

Voorhout n Ook het Jacoba van Beierenfonds en Fonds 1818 doneren een prachtig bedrag voor de aanschaf van de elektrische trekker aan jubilerende Oranje Vereniging Voorhout.

Nadat zij een mooi bedrag ontving van Kringloopwinkel Herenstraat 63, mocht de Oranje Vereniging Voorhout dit keer een cheque ontvangen van het Jacoba van Beierenfonds uit handen van vicevoorzitter Marcel van der Broek. OVV-voorzitter Ton Wolvers nam samen met mede jubileumcommissielid Stefanie IJsselmuiden deze cheque in ontvangst. Fonds 1818 heeft een toezegging van 2500 euro gedaan.