Afbeelding
Foto: pr.

Verboden te zwemmen in 'Leliemeer'

Voorhout n De redactie ontving deze foto van M.A. Brinkhof. "Dat de afwatering rondom het Vivaldipark in Voorhout op z’n zachts gezegd te wensen overlaat is bekend. Recentelijk is er langs het Pieterpad aan de Componistenlaan een geul gegraven, het ‘Componistenkanaal’, om de ergste nood te ledigen. Maar ook langs de Lelie is een natuurlijk meer ontstaan, waardoor je na een fikse regenbui meer hebt aan een waterscooter dan aan een meer gebruikelijk rijwiel. Gelukkig kunnen de nieuwe bewoners aan de Lelie enige humor niet ontzegd worden, gezien de plaatsing van het bord met de waarschuwing 'Leliemeer, Verboden te zwemmen'."


Daling aantal besmettingen

Teylingen n Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Teylingen blijft dalen. Vorige week stelde de GGD bij 49 inwoners het virus vast, de week daarvoor bleken 60 inwoners besmet.


In onze gemeente daalt het aantal besmettingen sinds het nieuwe jaar snel. In de laatste twee weken van december werden respectievelijk 201 en 146 besmettingen vastgesteld. In de eerste week van januari kwam dat weekaantal al net onder de 100 (98 besmettingen).


scholen open

Het kabinet kondigde aan dat vanaf volgende week de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open gaan. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Ook middelbare scholen moeten nog gesloten blijven. Alleen eindexamenleerlingen mogen lessen op school volgen.