Afbeelding
Foto: pr.

'Hij was trots op onze club'

n In Memoriam: Nico Koelewijn

Teylingen n Cultuur Verheft laat weten dat erelid Nico Koelewijn op donderdag 28 januari op 92-jarige leeftijd is overleden.

Nico Koelewijn was, vanaf de oprichting van Cultuur Verheft in 1947, betrokken bij de Voorhoutse toneelvereniging. In 2019 werd hij nog in het zonnetje gezet voor het platinajubileum: hij was toen 70 jaar lid.


Koelewijn speelde ontelbaar veel rollen, en met zijn mimiek, stemgebruik en creativiteit gaf hij een geheel eigen invulling aan de door hem te spelen personages. Hij ontwierp daarnaast decors en schilderde deze ook. Als regisseur stimuleerde hij de spelers tot het leveren van bijzondere acteerprestaties.


Bijzondere tekeningen

Daarnaast was zijn talent voor tekenen binnen de vereniging zeer bekend. Zijn tekeningen sierden vele jaren de uitnodigingen voor de voorstellingen. Op unieke wijze bracht hij de spelers als karikaturen in beeld. Ook schilderde hij prachtige geboortetegels voor de kinderen van de toneelleden. Voor zijn inzet werd hij benoemd tot erelid. Koelewijn is ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Oprichter De Saksen

Koelewijn was ook een bekende Sassenheimer: hij was in 1975 een van de oprichters van carnavalsvereniging De Saksen op en was er de eerste prins, Klaas I. Ook was hij jaren betrokken geweest bij de Voorhoutse carnavalsvereniging De Bokken.


Schaterlach

"Nico was trots op onze club en tot het eind aan toe zeer betrokken," schrijft het bestuur van Cultuur Verheft. "Zelfs als bezoeker van onze toneelavonden viel hij op door zijn aanstekelijke schaterlach. Als Nico er was vulde de ruimte zich met zijn aanwezigheid, met zijn verhalen, met zijn geluid. Nico ademde creativiteit, hij ademde Cultuur Verheft op zijn geheel eigenzinnige wijze. Nico bedankt voor alles wat je voor Cultuur Verheft hebt gedaan. Je hebt een onuitwisbare, onvergetelijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze vereniging. Rust zacht."


Omarmband k(n)open voor de Voedselbank

Regio n Raak je ook langzaam aan een beetje in de knoop van de avondklok en nieuwe coronamaatregelen? Draait je hoofd overuren en komen de muren op je af? Help dan jezelf en een ander aan een goed gevoel door wat afleiding te zoeken in het maken van een fantastisch sieraad. Want dat is het resultaat van het nieuwe Palliam thuis event Omarmband k(n)open. Er is geen gevaar op besmetting, omdat je er deur er niet voor uit hoeft, maar er is wel kans dat je trots bent op jezelf na deelname aan dit event. Bovendien door een Omarmband te knopen met aandacht pieker je even niet en krijgen negatieve gedachten dus minder kans. Je wordt er gewoon blij van.


Door de band te dragen laat je zien dat je je verbonden voelt met mensen die getroffen worden door de coronacrisis op financieel vlak. Je kunt hem natuurlijk ook weggeven als cadeautje. Hij is immers door jou met liefdevolle aandacht speciaal voor iemand geknoopt. Van dit unieke thuisevent is 3 euro bestemd voor de lokale voedselbanken in Noordwijk en Teylingen. Zodra jij de Omarmbandset binnen hebt, kun je zelf bepalen hoe laat dit event begint. Inschrijven via www.palliam.nl.


Eerste OVV-taart voor jarige Nico van Kesteren

Voorhout n Voorzitter Ton Wolvers heeft op donderdag 28 januari namens de Oranje Vereniging Voorhout de eerste verjaardagstaart overhandigd.

Nico van Kesteren vierde die dag zijn 75ste verjaardag. Zijn vrouw Ellen heeft hem opgegeven en vertelde tijdens de overhandiging dat 28 januari ook hun trouwdag is, ze zijn 52 jaar getrouwd, dubbel feest! Weet u ook iemand die dit jaar 75 jaar wordt? Geef hem of haar op via: secretaris@oranjeverenigingvoorhout.nl..


Ook voor kersverse ouders heeft de OVV een cadeau. Iedere baby die in 2021 in Voorhout geboren wordt, en waarvan het geboortekaartje naar secretaris@oranjeverenigingvoorhout.nl wordt gestuurd, krijgt een cadeautje van de OVV.