Leidster Ilse met een deel van de Saksen jeugd. | Foto: pr.
Leidster Ilse met een deel van de Saksen jeugd. | Foto: pr. Foto: pr./Marjo Koelewijn

Stephan Hoogink beste Kuipzwammer 2021

Voorhout n Stephan Hoogink heeft het Kuipzwammen 2021 gewonnen. In de ton van carnavalsvereniging De Bokken had hij op zaterdag 6 februari de beste zwam.

Het Kuipzwammen was dit jaar niet in de KTS, maar digitaal via YouTube te bekijken. De stream is al meer dan 3.100 keer aangeklikt. Zwammers Robin Konings (debutant), Arjan Bredze (debutant), Sandra v.d. Geer, Stephan Hoogink, Timo Does, Ties van Kesteren en Jan-Piet Does streden om de publieksprijs. Na het stemmen ging de Ferry Knop prijs naar Stephan Hoogink. De juryprijs werd dit jaar niet uitgereikt.


Bloemenzondag net even anders bij de Saksen

Sassenheim n Ieder jaar brengen vrijwilligers van carnavalsvereniging De Saksen op bloemenzondag een fleurig cadeautje langs bij iedereen wel een oppepper kan gebruiken. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de huisbezoeken dit jaar niet doorgaan, maar De Saksen laten zich daardoor niet uit het veld slaan.


Op zaterdag 6 februari zijn zij alsnog langs de deuren gegaan, maar dan om een kaart met daarin bloemenzaadjes veilig af te geven. De jeugd van de Saksen nam deze taak met veel enthousiasme op zich. De dankbare ontvangers kunnen zo zelf zorgen dat ze er in het voorjaar fleurig bijzitten.