IJsbanen blijven dit seizoen dicht

Teylingen n De schaatsclubs in Sassenheim, Voorhout en Warmond houden de komende weken hun ijsbanen gesloten. Zowel de Sassenheimse IJsclub, de Warmondse IJsclub (WIJC) als de Voorhoutse IJsclub laten weten de deuren niet te openen dit seizoen.

Vanwege de huidige maatregelen en situatie door corona, kunnen de ijsclubs met name de gezondheid van hun vrijwilligers niet garanderen. Philip van der Post, voorzitter WIJC, schrijft: “Ons draaiboek was aangepast, het protocol geschreven en akkoord bevonden door de gemeente Teylingen, we waren er helemaal klaar voor. Maar het lijkt ons nagenoeg onmogelijk om de gezondheid van iedereen op en om de baan te kunnen garanderen. “


In Voorhout kunnen de ze ook de anderhalve meter niet garanderen. "Omdat de ijsbaan niet volledig omheind is kan de anderhalve meter-maatregel niet gegarandeerd worden. Dit gegeven heeft zwaar gewogen in de besluitvorming naast de ontwikkelingen met betrokken tot covid.”


Het bestuur van de Sassenheimse IJsclub voegt nog toe: “In een tijd van een lockdown met avondklok waarin ondernemers niet open mogen zou het raar zijn om een ijsbaan wél open te laten gaan. En dat is jammer. Héél jammer…”.


Win een iPhone of snowboardles

Regio n Uitgeverij Verhagen, de uitgever van onder meer De Teylinger, is benieuwd waar de mooiste of creatiefste sneeuwpop in de Duin- en Bollenstreek staat. Maak er dan een foto van en stuur deze uiterlijk zondag 14 februari naar redactie@deteylinger.nl.Vermeld hierbij waar en wanneer de foto is gemaakt en de naam van de sneeuwpopmaker(s). De leukste inzendingen worden beloond met een iPhone of een ski- of snowboardles bij Skicentrum Sassenheim.